




Існує думка, що ніжні відбивні виходять тільки з курятини. Це не так. Телятина прекрасно підійде для цього рецепту. М'ясо після обсмажування залишається соковитим, а вершковий соус добре доповнює його смак. Телятина має ніжну структуру, тому і відбивні готуються швидко.
Інгредієнти:
Телятина - 600 г
Борошно - 50 г
Сіль - 1 ч. л.
Суміш сушених прованських трав - 2 ч. л.
Олія - 30 мл
Цибуля - (100 г) ½ шт.
Часник - 2 шт.
Вино біле сухе - 150 мл
Вершки 20-22% - 150 мл
Приготування:
М'ясо нарізати поперек волокон шматками товщиною приблизно 1,5-2 см.
Накрити його харчовою плівкою і добре відбити, щоб воно стало товщиною не більше 0,5 см.
У широку ємність насипати борошно, сіль і трави. Перемішати і обкачати в цій суміші відбиті шматки м'яса.
Добре розігріти сковороду. Додати олії і обсмажити м'ясо з кожного боку по одній хвилині. Довше тримати не треба, щоб не пересушити.
Площа шматка зменшиться, це нормально. Готове м'ясо перекласти на тарілку, накрити і прибрати в тепле місце, поки готуватиметься соус
На сковороді обсмажити дрібно нарізану цибулю і часник до прозорості.
Налити вино і дати покипіти 3 хвилини.
Потім додати трави і вершки. Тушкувати, помішуючи, ще кілька хвилин, поки соус трохи не загусне. Посолити.
При подачі поливати м'ясо соусом.
Коментарі