Ексклюзиви
Пʼятниця, 26 січня 2018 16:49

Що їдять з вином: 5 правил правильного поєднання

Вино повинне не тільки підкреслювати смак їжі, але й збагачувати смакові відчуття. Воно "любить", щоб ним смакували. І щоб відчути його аромат найбільш тонко, його потрібно кілька хвилин потримати у роті, перш ніж ковтнути.

Якщо неправильно закушувати вино, зіпсується і смак алкоголю, і страви. Як насправді варто підбирати вино до обіду або вечері розповів бренд-посол Євген Сегал.

Автор: groupon.co.uk
  Вино має бути солодше, ніж страва, до якої воно подається
Вино має бути солодше, ніж страва, до якої воно подається

Вино має бути солодшим, ніж страва, до якої воно подається

У вині, крім солододкості, є яскраво виражена кислинка. Їжа, в свою чергу, рідко містить так багато кислоти. Тому, якщо страву підсолодити, то несолодке вино на її тлі здається кислим, як мандарини після шоколаду.

Приклад солодкуватих страв: качка з яблуками, яловичина з чорносливом, курка з ананасом, ягідні і кисло-солодкі соуси.

Червоне - до м'яса, біле - до риби

Неправильне поєднання страв з вином може давати в роті металевий присмак. Наприклад, це буває коли речовини з червоного вина, що відповідають за відчуття терпкості, зв'язуються з білками морепродуктів. А ось з білим вином такого не буває.

Червоне ідеально підходить до жирних страв, зокрема, до червоного м'яса. Відчуття терпкості знімає відчуття жирності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як довго можна тримати продукти в морозилці

Від простого до складного

Не варто дороге вино закушувати делікатесом. Причина в особливостях нашого сприйняття. Частина інформації обрізається і не доходить до аналізатора. Тому краще дороге вино пити з простими закусками, так повністю відчується його смак.

Правило співвідношення ваги вина і продукту

Напій і продукт повинні мати взаємну "вагу", яку можна співставити.

Якщо взяти за приклад шашлик, то він повинен бути помірно жирним, тому додаткова терпкість вину не зашкодить, а приготування на вугіллі додасть м'ясу потужний димний аромат. Зате більш ніжне і вишукане вино, наприклад, Піно Нуар, краще підійде до філе міньйон.

Інколи порушуйте правила

Це правило порушує всі попередні, та все ж треба хоч інколи пити вино так, як хочеться. Адже ми робимо це для задоволення.

У пору зимових святкових днів слід звернути увагу на вишукані коктейлі з ігристого напою. Британське видання назвало топ-10 кращих коктейлів на основі шампанського.

Зараз ви читаєте новину «Що їдять з вином: 5 правил правильного поєднання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода