Страви з курятини дуже популярні на Новий рік. Їх люблять дорослі і діти, які не зможуть втриматися від соковитого стегенця чи гомілки із золотавою скоринкою.
Головний секрет у приготуванні курятини – якісне м'ясо та правильний маринад, пише smachnonews.
Розповімо про чотири страви, які варто поставити на святковий стіл
Курочка у вишневому маринаді на картопляно-часниковій подушці
Інгредієнти
упаковка курочки у вишневому маринаді
1 кілограм картоплі;
2 головки часнику;
сіль та чорний мелений перець до смаку;
свіжий розмарин чи базилік до смаку.
Як приготувати
Почистіть картоплю. Поріжте її навпіл, додайте сіль і перець до смаку, після чого викладіть у форму для запікання
Зніміть верхнє лушпиння з часнику. Розріжте його навпіл й відправте до картоплі.
Зверху на овочі викладіть курочку у вишневому маринаді.
Випікайте страву у розігрітій до 180 градусів духовці щонайменше 60 хвилин. В результаті курочка та картопля повинні набути приємного золотавого кольору.
Готову страву прикрасьте свіжим базиліком чи гілочками розмарину.
Ароматні курячі гомілки з вершковим маслом та цитрусами
Інгредієнти
упаковка гомілок в апельсиновому маринаді
50 грамів вершкового масла;
2 апельсини;
зелень до смаку.
Як приготувати
Помийте апельсини, наріжте на чотири частинки. Викладіть у форму для запікання.
Зверху розкладіть гомілки в апельсиновому маринаді та шматочки вершкового масла.
Запікайте гомілки 30 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Готову страву прикрасьте зеленню.
Курячі стегенця, запечені під пармезановою шапкою
Інгредієнти:
упаковка стегон
300 грамів броколі або цвітної капусти;
50 грамів пармезану;
2 томати;
зелень до смаку.
Як приготувати
У форму для запікання покладіть суцвіття броколі чи цвітної капусти.
Помийте томати, наріжте їх довільними шматками та відправте до капусти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічна ніч: які незвичні страви варто приготувати на святковий стіл і чому
Зверху розкладіть стегна у томатному маринаді. Випікайте страву 30 хвилин при 180 градусах.
Готові стегна з томатами і капустою посипте пармезаном та запікайте ще 10 хвилин, аби сирна шапка зарум'янилася. Перед подачею прикрасьте зеленню.
Шашлики на шпажках з овочами
Інгредієнти
упаковка шашлику з м'яса стегна
2 болгарські перці різних кольорів;
1 цукіні;
1 томат;
лимон, зелень до смаку;
великі шпажки.
Як приготувати
Вийміть з перців серцевину. Поріжте їх на середні шматочки.
Цукіні наріжте кружальцями, а томати – на чотири частинки.
Наштрикніть усі овочі та м'ясо на дерев'яні шпажки. Після кожного шматочка курочки повинен йти будь-який овоч на ваш смак.
Смажте шашлики 30 хвилин на пательні, періодично перевертаючи, аби кожен бік зарум'янився. Перед подачею посипте зеленню.
Куряче філе вийде надзвичайно ніжним та соковитим, якщо під час приготування додати один напій.
М'ясо буде танути в роті, якщо наприкінці влиєте трохи молока.
Коментарі