Сніданок - це не просто прийом їжі, а справжній старт для твого організму.
Щоб день почався енергійно, варто обрати страви, які не лише смачні, прості, а й корисні.
У цій добірці - п'ять перевірених ідей для сніданку, які зарядять на весь день. Нею поділилась фудблогерка Ірина Козачук.
П'ять варіантів смачних та поживних сніданків
Шпинатні вафлі

В блендері подрібнити 50 г вівсяних пластівців, додати 2 яйця, 50 г натертого твердого сиру, 50 г шпинату, 1 ст л олії, дрібку солі і подрібнити до однорідності. Випікати у вафельниці. Подавати можна з будь-чим - вершковий сир, овочі, слабосолена риба, мʼясо, зелень. З цієї порції виходить 4 вафлі.
Шакшука

На олії обсмажити нарізану півкільцями цибулю до напівготовності, додати нарізаний смужками болгарський перець, готувати ще хвилин 5. Тоді влити томатний соус (в сезон помідорів використовую свіжі і смак регулюю сіллю/цукром, даю чорний та червоний перець). Вбити яйця, посолити і готувати під кришкою до тої готовності яєць, яка смакує. На 2 порції беру 1 велику цибулину і 1 болгарський перець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсмачніші омлети світу в одній добірці: оберіть для себе свій смак
Скрембл

2 яйця, дрібку солі і ~50 г молока збити виделкою і вилити на розігріту сковорідку, як схопиться, лопаткою згрібати досередини. Тут головне не перетримати, щоб скрембл вийшов ніжний. Я подаю його з підсушеним хлібчиком, авокадо, салатом з помідорів і моцарели.
Вівсяномлинець

В блендері подрібнити 3 ст л вівсяних пластівців. Додати дрібку солі, 1 яйце, 4 ст л молока, збити до однорідності. Посмажити млинець на розігрітій сковорідці з двох сторін (діаметр 22-24 см). Подавати також можна з будь-чим. В мене вершковий сир, салатне листя, авокадо, помідори.
Конвертики з лаваша

350 г кисломолочного сиру змішати з 70 г натертого твердого сиру, підсолити, додати дрібно нарізані петрушку і зелену цибулю. Лаваш нарізати смужками шириною 12 см. На один край викласти начинку і скрутити трикутники. Обмокнути в яйце і обсмажити з двох сторін. Вийде 8 шт.
Ранковий прийом їжі має бути не лише поживним, а й вишуканим. Один із рецептів, який здивує ваших рідних та задасть настрій на весь день. Це омлет, запечений у половинках болгарського перцю з ароматною зеленню та пармезаном.
Яскраві перці стають своєрідними "чашками" для ніжної яєчної маси, а пармезан додає неперевершеного смаку. Такий сніданок виглядає ефектно, готується просто й дарує справжнє кулінарне задоволення.
Коментарі