Ексклюзиви
Неділя, 20 червня 2021 02:28

Що приготувати на грилі: розкрили популярні рецепти

Дачний сезон у розпалі. Це означає, що українці стали масово готувати страви на відкритому вогні. Цьому нічого дивуватися, адже підсмажені на грилі овочі, будь-яке м'ясо чи риба мають не лише апетитний вигляд та неймовірний смак, але й аромат, який здатний звести з розуму всіх сусідів.

Скумбрія з лимоном

Автор: © Depositphotos
  Скріпити рибу можна замоченими у воді зубочистками.
Скріпити рибу можна замоченими у воді зубочистками.

Інгредієнти:

скумбрія - 450 г

лимон - 0.5 шт.

часник - 1 зубець

мелений коріандр - 2 ч. л.

розмарин чи кріп - кілька гілочок

оливкова олія - 2 ч. л.

сіль, мелений чорний перець - за смаком

Приготування:

Очищену скумбрію розрізати вздовж черевця, видалити нутрощі й хребет з ребрами. Підрізати м'ясо ножем, щоб подрібнити кістки, які залишилися. Додати спеції. Натерти подрібненим часником, зсередини - меленим коріандром, залишивши трохи прянощі. Скропити соком лимона. Покласти всередину гілочки розмарину або кропу, закрити черевце. Посипати коріандром. Змастити оливковою олією. Викласти на решітку, смажити 10-15 хвилин на помірно гарячому вугіллі.

Свинячі реберця на мангалі

Автор: Malidate Van from Pexels
  Реберця подають з томатами та улюбленим соусом.
Реберця подають з томатами та улюбленим соусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачно та просто: три рецепти літніх коктейлів, які втамовують спрагу

Інгредієнти:

свинячі ребра - 1,5 кг

пиво світле - 150 мл

цукор - 50 г

лимонний сік - 30 г

часник - 5 г

корінь імбиру - 20 г

перець чилі - 5 г

кетчуп - 100 г

кінза - 15 г

Приготування:

Для маринаду змішати подрібнений часник і імбир, а також кінзу і перець чилі. В окремому посуді поєднати пиво, лимонний сік, соєвий соус, кетчуп, цукор і перець. Після цього додати в пиво часник, імбир, чилі та кінзу. Замаринувати в цій суміші свинячі реберця, поставити на ніч у холодильник. Після цього обсмажити їх на вогні з двох боків протягом 30-40 хвилин.

Курячі крильця на мангалі з паприкою і медом

Автор: Omar Mahmood from Pexels
  Крильця маринують протягом двох годин.
Крильця маринують протягом двох годин.

Інгредієнти:

курячі крильця - 1 кг

гірчиця - 2 ч. л.

паприка - 2 ч. л.

мед - 3 ст. л.

олія - 2 ст. л.

соєвий соус - 3 ст. л.

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Змішати всі інгредієнти для маринаду. Змастити очищені крильця отримано сумішшю та витримати в холодильнику протягом двох годин. Обсмажувати на грилі 20 хв.

Запорука смачного, соковитого та ароматного шашлику - маринад. Його рецептів безліч. Чого тільки не додають, аби урізноманітнити та вдосконалити смак. Водночас професійні кухарі стверджують, солі та перцю буде достатньо, аби м'ясо вийшло бездоганним.



Зараз ви читаєте новину «Що приготувати на грилі: розкрили популярні рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі