середа, 19 квітня 2017 14:15

Що готують у найдорожчому ресторані світу
18

Найдорожчий ресторан світу дивує своїм меню
Фото: businessinsider.com
Найдорожчий ресторан світу дивує своїм меню
Найдорожчий ресторан світу дивує своїм меню
Найдорожчий ресторан світу дивує своїм меню
Найдорожчий ресторан світу дивує своїм меню

Американський ресторан Eleven Madison Park офіційно визнали кращим в світі згідно з рейтингом ресторанів журналу The Restaurant Magazine. Його склали на основі опитування шеф-кухарів, рестораторів, гурманів і ресторанних критиків по всьому світу.

Ресторан знаходиться в Нью-Йорку, в манхеттенському районі Флетайрон на Медісон-авеню. Шефом є Деніел Хамм, володар мішленівських зірок, який готує французькі страви.

Фуд-блогер Джуліан Фанг в цьому закладі продегустував 11 страв. Обід тривав 3 години і коштував 295 доларів з людини.

Спочатку він вибрав вино та закуски. Це були морквяний зефір, тартар з тунця, пудинг з фуа-гра та желе зі спаржі, малий киш з яйцем та хрусткий солодкий ріжок.

В якості напоїв подали коктейль "М'ятний джулеп" із бурбона, води, льоду і свіжої м'яти.

Теплі булочки поєднали з маслом, зробленим з козячого або коров'ячого молока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився великодніми рецептами

Першою основною стравою була ікра з копченою осетриною і лососевий крем. Вона складається з трьох інгредієнтів різних температур - морського їжака, заварного крему з зеленим яблуком і рагу з молюсків. Його їдять ложкою.

Фуа-гру поєднують з маринованими весняними овочами і редькою. Ніжний атлантичний палтус був поданий з копченим часником і лангустом.

Після них подали курча, приготоване на повільному вогні, з гігантською прісноводною креветкою і водоростями.

Із колорадського ягняти приготували чотири страви: равіолі, ковбаски, реберця і "солодке м'ясо".

Головною стравою стала мускусна качка з лавандою, глазурована медом.

Далі до столика підвезли візок. Офіціант подав традиційний сир та хлібні палички з родзинками.

На десерт подали мандаринову піну, заморожену рідким азотом та зневоднений шоколадний мус, карамельний білий шоколадний шербет, підрум'янене сухе молоко.

Остання страва - тарілка з безліччю тістечок макарун різних смаків.

Зараз ви читаєте новину «Що готують у найдорожчому ресторані світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути