Американський ресторан Eleven Madison Park офіційно визнали кращим в світі згідно з рейтингом ресторанів журналу The Restaurant Magazine. Його склали на основі опитування шеф-кухарів, рестораторів, гурманів і ресторанних критиків по всьому світу.
Ресторан знаходиться в Нью-Йорку, в манхеттенському районі Флетайрон на Медісон-авеню. Шефом є Деніел Хамм, володар мішленівських зірок, який готує французькі страви.
Фуд-блогер Джуліан Фанг в цьому закладі продегустував 11 страв. Обід тривав 3 години і коштував 295 доларів з людини.
Спочатку він вибрав вино та закуски. Це були морквяний зефір, тартар з тунця, пудинг з фуа-гра та желе зі спаржі, малий киш з яйцем та хрусткий солодкий ріжок.
В якості напоїв подали коктейль "М'ятний джулеп" із бурбона, води, льоду і свіжої м'яти.
Теплі булочки поєднали з маслом, зробленим з козячого або коров'ячого молока.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився великодніми рецептами
Першою основною стравою була ікра з копченою осетриною і лососевий крем. Вона складається з трьох інгредієнтів різних температур - морського їжака, заварного крему з зеленим яблуком і рагу з молюсків. Його їдять ложкою.
Фуа-гру поєднують з маринованими весняними овочами і редькою. Ніжний атлантичний палтус був поданий з копченим часником і лангустом.
Після них подали курча, приготоване на повільному вогні, з гігантською прісноводною креветкою і водоростями.
Із колорадського ягняти приготували чотири страви: равіолі, ковбаски, реберця і "солодке м'ясо".
Головною стравою стала мускусна качка з лавандою, глазурована медом.
Далі до столика підвезли візок. Офіціант подав традиційний сир та хлібні палички з родзинками.
На десерт подали мандаринову піну, заморожену рідким азотом та зневоднений шоколадний мус, карамельний білий шоколадний шербет, підрум'янене сухе молоко.
Остання страва - тарілка з безліччю тістечок макарун різних смаків.
Коментарі