Французький багет із печінковим паштетом страва, яка має бути в домі кожної господині. Адже, це швидкий та смачний перекус, який майже не набридає. До того ж паштет можна додавати у млинці до картоплі, або робити макарони по-флотськи.
Про це Gazeta.ua розповіла Галина Денисяк із Львова.
Інгредієнти:
вода - 300 мл
сухі дріжджі - 6 г
борошно - 375 г
сіль - дрібка
олія - 2 ст. л.
кунжут - 2 ст. л.
куряча печінка - 700 г
цибуля - 1 шт.
морква - 1 шт.
масло - 400 г
Приготування:
Для опари в теплій воді розчинити сухі дріжджі. Настояти 5 хвилин. Всипати борошно, дрібку солі й розмішати. Має вийти рідке тісто. Накрити рушником та перекласти в тепле місце на півтори години. Присипати стільницю половиною склянки муки й викласти тісто. Замішати його та сформувати два вироби. Перекласти у змащені олією форми для багетів. Їх можна зробити власноруч із фольги, або купити готові. Зверху на хлібі зробити надрізи та присипати кунжутом. Викласти у розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Для паштету проварити 700 грамів курячої печінки протягом 15 хвилин. Кубиками нарізати цибулину та обсмажити на малому вогні. На дрібну тертку натерти морквину та додати до цибулі. Овочі поєднати разом із печінкою й тушкувати 5 хвилин. Отриману суміш перебити в блендері, додати 200 грамів м'якого масла, дрібку солі та перцю, змішати. Викласти у блюдо. Зверху полити 200 грамами розтопленого масла. Нарізати багет та намастити на нього паштет. Прикрасити свіжою зеленню за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апетитний стейк: розкрили секрет приготування товстолоба
Паштет із додаванням віскі - вишукана та незвичайна закуска. Таку ваші гості навряд чи десь куштували. Смак незрівнянний. Якщо віскі немає, можна замінити коньяком, або ромом.
Коментарі