Правильне харчування школярів має здійснюватися 4-5 разів на день, при цьому дієтологи рекомендують включати в раціон дітей гарячі страви на сніданок, обід і вечерю. Про це говорить дієтолог Тамара Кравцова.
"Найкраще снідати кашею з м'ясом або рибою, обідати супом, паровою котлетою і овочевим салатом з легкою заправкою. На вечерю варто дати дитині фаршировані кабачки, перець чи легкий омлет з овочевим салатом чи гарніром"
Дієтолог радить давати їжу дитині на обід з собою.
"Обід у школі моєї дитини коштує 16 гривень. В порцію входить тарілка супу, каша, котлета, салат і чай чи компот. Дитина скаржиться, що він несмачний і вона його довгий час заміняла булочкою. Через це стала поправлятися. Ми вирішили проблему завдяки домашнім обідам. Дочка почала брати їх у лоточках. Я готую кашу, найчастіше рис, гречку чи ячмінну і салат. Весною це вітамінні салати з капусти, редиски й огірків. Іноді запікаю дочці сир у лоточку."
Обіди в українських школах коштують від 8 до 18 гривень. Усі їдальні пропонують основну страву, другу страву й напій. Школяр може відмовитись від першого чи другого, тоді обід буде вдвічі дешевшим.
Нагадаємо, мережа ресторанів Sweetgreen зробила серію фотографій з типовим набором страв, які пропонують у шкільних їдальнях. На фото чітко видно, як у різних країнах відрізняються звички в харчуванні і як на них впливає культура і клімат. В Італії та Південній Кореї їдять багато свіжої зелені і овочів, для французів норма — шматок сиру на обід, а в холодній Фінляндії, як і у нас, обід починають з супу.
Читайте також: Маффіни з шинкою та котлета в тісті. 5 обідів для школярів
Коментарі