
Не доведеться довго стояти на кухні, щоб приготувати обід чи вечерю, якщо спробуєте м'ясну запіканку.
Рецепт дуже простий, а страва вийде поживною, а сім'я залишиться ситою.
Інгредієнти
200 г яловичого фаршу
500 г картоплі
150 г рису
1 шт морква
0,5 цибулини
200 мл води
1 ст. л. томатної пасти
2 ст. л. рослинної олії
2 ст. л. сметани
50 г твердого сиру
сіль, спеції на смак
Як приготувати
Зваріть рис до напівготовності. Натріть моркву та дрібно наріжте цибулю. Обсмажте овочі на сковорідці.
Змішайте рис та засмажку з фаршем. Зробіть невеликі кульки з рису та фаршу.
Наріжте картоплю кружечками. Викладіть картоплю і кульки у змащену олією форму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати кіш без борошна: рецепт для ідеальної вечері від Тетяни Літвінової
Запікайте в духовці 20 хв. при 180 градусах.
Приготуйте заливку: змішайте сметану, воду, томатну пасту, сіль, спеції. Залийте сумішшю картоплю з фаршем та поставте у духовку ще на 15 хв.
Посипте запіканку тертим сиром та відправте в духовку ще на 5 хв.
Запіканка - це популярна страва серед українців, яка готується зі зварених або сирих подрібнених продуктів.
Може бути сирна, м'ясна, овочева, вегетаріанська запіканки. Запікаються найчастіше як для самостійної їжі, так і для додаткового перекусу.
Gazeta.ua пропонує три рецепти легких, але поживних запіканок на вечерю, які багаті клітковиною.
Коментарі