четвер, 05 квітня 2018 16:20

Шеф-кухар ресторану розкрила рецепт неймовірної паски
5

Тісто для паски замішують некрутим, тоді воно буде мягким
Фото: gazeta.ua
Тісто для паски замішують некрутим, тоді воно буде мягким
Тісто для паски замішують некрутим, тоді воно буде мягким
Тісто для паски замішують некрутим, тоді воно буде мягким
Тісто для паски замішують некрутим, тоді воно буде мягким

Як приготувати смачну паску, щоб усі гості були у захваті. Хитрощами приготування з Gazeta.ua ділиться шеф- кухар ресторану "Старий Замок у Вінниці" Людмила Редько.

"Великодню паску слід готувати в гарному настрої. Тісто відчуває настрій господарки, тому поведе себе так, як воно буде замішане", - говорить Людмила.

Для приготування тіста можна вибрати будь- яке, за яким печете паску. Наприклад заварне.

мука - 700-1000 г,

дріжжі - 40 г,

вершки(10-20%) - 200 мл,

молоко - 250 мл,

цукор - 285 г (1,5 стакана),

ванільний цукор- 1 столова ложка,

масло вершкове - 150 г,

олія - 50 мл,

яйця - 5 шт + 1 яйце для змащування поверхні паски

сіль - 1 чайна ложка,

курага - 100 г,

мармелад - 50 г,

зефір - 50 г

Склянку молока вливаємо у каструлю і підігріваємо до 35 градусів. Четвертину теплого молока відлити в окрему миску, туди додати столову ложку цукру і дріжжі.Ретельно перемішати і дати піднятися. Іншу частину молока закип'ятити. Туди повільно всипати 3 столових ложки муки. Щоразу добре перемішувати суміш, доки молоко не заварится з мукою. В іншій каструлі нагріти вершки, додати їх до заварного тіста і перемішати".

Тісту дати охолонути до температури тіла і додати дріжжі, знову перемішати, накрити чистим рушником і поставити на годину щоб підійшло.

Доки сходить тісто розтоплюю вершкове масло. Білки відділяю від жовтків. Розтираю жовтки з цукром, білки збиваю з чайною ложкою солі, тоді піна добре триматиметься. В тісто, яке збільшилось вдвічі в об'ємі додаю жовтки, масло, решту муки і білки. Тісто добре вимішати, щоб не приставало до рук. Знову дати зійти. Тоді додаю дрібно нарізану курагу зефір і мармелад. Можна замінити на родзинки чи цукати. Знову сходить і лише тоді виробляю тісто і розкладаю у форми, попередньо змащені маргарином та шматком пергаменту внизу. Краще заповнювати їх на третину. Знову дати зійти. Верх змастити збитим яцем і поставити пектися на 40-45 хвилин. Витягти після того як охолоне."

Випічка пасок займає 5-6 годин. З однієї порції виходить 3 невеликі паски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних рецептів пасок, які здивують гостей

"Моя хитрість у тому, що до паски збиваю на водяній бані 2 білки. Туди ж додаю склянку подрібнених горіхів. Коли здобне тісто вже готове, беру шматок, розкачую його на столі і ложкою намащую суміш білка і горіхів, а потім загортаю рулетом. Рулет згортаю у форму для випікання. Коли паска спечеться, горіхи по ній рівномірно розподіляться. Вийде дуже смачно і оригінально", - каже Людмила.

Зараз ви читаєте новину «Шеф-кухар ресторану розкрила рецепт неймовірної паски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути