Гавурдагі - популярний в азербайджанській і турецьких кухнях салат. Його особливість в тому, що всі овочі мають бути дрібно порізаними.
"Традиційний салат "Гавурдагі" смакуватиме тим, хто любить гостре. Особливість цього салату в тому, що його слід їсти одразу, як приготували, інакше стече і буде не смачний" - каже Хакки Аксу, шеф-кухар столичного ресторану азербайджанської кухні "Кебаб Даш".
Інгрідієнти:
Помідори - 2 шт.;
Червона цибуля - 0,5 цибулини;
Сіль - 1/4 ст. л.;
Гострий червоний перець - 1/4 ч.л.;
Солодка паприка - 1/4 ч.л.;
Оливкова олія - 1 ст. л.;
Волоські горіхи - 1 ст. л.;
Кріп - 1 ст. л.
Гранатовий соус "Наршараб".
Приготування:
1. Помідори і цибулю порізати кубиками, покласти у миску;
2. Дрібно порізати кріп додати до помідор;
3. Посолити, поперчити, додати паприку;
4. Налити олію, добре перемішати;
5. Посипати горіхами і полити гранатовим соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шеф-кухар азербайджанського ресторану: долму варять три години
В азербайджанській кухні широко використовують фрукти та овочі. З приправ - корицю, гвоздику, кріп, кінзу, петрушку, м'яту, гіркий та запашний перці, сумах. Матеріал підготовлено за сприяння Об'єднаної діаспори азербайджанців України
Коментарі