25-річна Алла Марценюк робить шашлик із скумбрії. Маринує її сіллю, перцем та лимонним соком.
"Шашлик із пісної риби недобрий, тому беру скумбію, вона жирна. Рибину вибираю з широкою спинкою, там є що з"їсти. Як вузька, то тільки шкура і кістки. Купляю свіжоморожену. Чекаю поки розмерзнеться. Мию, відрізаю голови і роблю два маленькі поперечні надрізи зверху та внизу біля хвоста, потім розрізаю поздовж живота. Виймаю внутрєності хребет.
Рибу Алла натирає звечора і залишає до ранку, щоб промаринувалася.
"Змішую сіль, чорний перець горошком в рівних пропорціях. Додаю лимонного соку. Він притупляє неприємний рибний запах. Перемішую, щоб утворилась густа суміш. Кожну рибину добре натираю всередині та зверху. Часом додаю гірчицю шариками. Але то на любітєля, бо не всім подобається. Складаю в каструлю одна на одну, лишаю на ніч в прохолодному місці. Треба, щоб риба постояла в маринаді не менше 4 годин. Тоді шашлик буде ніжним і соковитим.
Маринувати скумбрію в рідкому соусі жінка не рекомендує.
"Маринадів на основі білого вина, оцту, де є багато рідини не признаю. Від них риба набирається водою, стає крихка і не тримається купи".
Коментарі