Традиційно шашлик готують на свіжому повітрі. Але нові обставини вимагають сучасних рішень та змін. Підсмажити шматок апетитного м'яса можна навіть на сковороді. До того ж це займе менше часу, ніж зазвичай. За смаком вийде не гірше, ніж на багатті.
Інгредієнти:
Куряче філе - 500 г
Гірчиця - 2 ст. л.
Яблуко - 1 шт.
Лимонний сік - 1 ст. л.
Мед - 1 ст. л.
Базилік - за смаком
Редис - 5 шт.
Зелень - за смаком
олія - 1 ч. л.
Приготування:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маринад не солю, щоб свинина не втрачала соки"
Замочити у воді на півгодини дерев'яні шпажки. Очистити овочі та видалити з яблука серцевину. Куряче філе нарізати кубиками. Зробити надріз в центрі кожного шматочка. Змішати олію, мед, гірчицю, замаринувати курку на 30 хвилин. Нарізати скибочками яблуко та редис. Нанизати на шпажки м'ясо та додати у розріз базилік. Смажити на розпеченій сковороді до готовності. Подавати зі свіжою зеленню, яблуками та редисом, приправленими лимонним соком.
Уляна Супрун порадила українцям, як готувати шашлик з меншою шкодою. Маринуйте м'ясо з пряними травами та спеціями. Розмарин, орегано та чілі містять антиоксиданти, які стають на заваді утворенню канцерогенних сполук при нагріванні.
Коментарі