Хто обожнює каву, варто спробувати кілька незвичних рецептів приготування.
Спробуйте один із цих варіантів та насолоджуйтесь унікальними смаками.
Gazeta.ua пропонує три цікаві способи заварювання кави.
Кава в стилі "Vietnamese Egg Coffee" (В'єтнамська кава з яйцем)
Заваріть порцію міцної ави, використовуючи фільтр або френч-прес.
У міксері збийте яйце разом з молоком до отримання пухкої, кремоподібної текстури.
В склянці або бокалі розмістіть шар кави, а потім наверх додайте шар пінистого яєчної суміші.
Подавайте зі столовою ложкою та змішайте перед тим, як пити. Цей спосіб готування кави забезпечить вам незвичайний смак і текстуру.
Турецька кава з кардамоном ("Turkish Coffee with Cardamom")
Змішайте змелену каву і дрібно подрібнений кардамон у співвідношенні 1:1 (або відповідно до вашого смаку).
Додайте цю суміш у джезву або глиняну чашку для турецької кави.
Додайте до чашки холодної води відповідну кількість та встановіть на вогонь.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава з цикорію: чотири причини, чому її варто включити до щоденного раціону
Доведіть до кипіння, а потім зніміть з вогню і зачекайте, доки суміш відстоїться. Потім поверніть чашку на вогонь і ще раз доведіть до кипіння.
Після цього розлийте каву в чашки, залишаючи суміш на дні. Цей спосіб заварювання кави додасть вашому напою екзотичний аромат і пряний смак.
Холодний напій із заварною кавою і лавандовим медом ("Cold Brew Coffee with Lavender Honey")
Велику кількість грубозернистого помелу кави замочіть у холодній воді на 12-24 години в холодильнику.
Після цього процідіть каву через дрібне сито або кавовий фільтр.
Додайте ложку лавандового меду до кожної порції холодної завареної кави і добре змішайте.
Подавайте з кубиками льоду та можливо з лавандовим гіллям для прикраси. Цей напій буде освіжаючим та має чарівний аромат лаванди.
Щоб підсилити смак кави і по-справжньому насолодитись тонкощами аромату, радимо додати один із незвичних інгредієнтів.
Є п'ять добавок, які зроблять каву кращою. Наприклад, всипте дрібку солі. Невелика кількість великої рожевої або морської солі зроблять каву набагато ароматнішою, якіснішою та смачнішою.
Коментарі