Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2024 08:00

З яйцем та кардамоном: три незвичні способи приготування кави

З яйцем та кардамоном: три незвичні способи приготування кави
Так ви каву ще не готувати: три способи зробити напій з унікальним смаком Фото: pinterest

Хто обожнює каву, варто спробувати кілька незвичних рецептів приготування.

Спробуйте один із цих варіантів та насолоджуйтесь унікальними смаками.

Gazeta.ua пропонує три цікаві способи заварювання кави.

Кава в стилі "Vietnamese Egg Coffee" (В'єтнамська кава з яйцем)

Заваріть порцію міцної ави, використовуючи фільтр або френч-прес.

У міксері збийте яйце разом з молоком до отримання пухкої, кремоподібної текстури.

В склянці або бокалі розмістіть шар кави, а потім наверх додайте шар пінистого яєчної суміші.

Подавайте зі столовою ложкою та змішайте перед тим, як пити. Цей спосіб готування кави забезпечить вам незвичайний смак і текстуру.

Турецька кава з кардамоном ("Turkish Coffee with Cardamom")

Змішайте змелену каву і дрібно подрібнений кардамон у співвідношенні 1:1 (або відповідно до вашого смаку).

Додайте цю суміш у джезву або глиняну чашку для турецької кави.

Додайте до чашки холодної води відповідну кількість та встановіть на вогонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава з цикорію: чотири причини, чому її варто включити до щоденного раціону

Доведіть до кипіння, а потім зніміть з вогню і зачекайте, доки суміш відстоїться. Потім поверніть чашку на вогонь і ще раз доведіть до кипіння.

Після цього розлийте каву в чашки, залишаючи суміш на дні. Цей спосіб заварювання кави додасть вашому напою екзотичний аромат і пряний смак.

Холодний напій із заварною кавою і лавандовим медом ("Cold Brew Coffee with Lavender Honey")

Велику кількість грубозернистого помелу кави замочіть у холодній воді на 12-24 години в холодильнику.

Після цього процідіть каву через дрібне сито або кавовий фільтр.

Додайте ложку лавандового меду до кожної порції холодної завареної кави і добре змішайте.

Подавайте з кубиками льоду та можливо з лавандовим гіллям для прикраси. Цей напій буде освіжаючим та має чарівний аромат лаванди.

Щоб підсилити смак кави і по-справжньому насолодитись тонкощами аромату, радимо додати один із незвичних інгредієнтів.

Є п'ять добавок, які зроблять каву кращою. Наприклад, всипте дрібку солі. Невелика кількість великої рожевої або морської солі зроблять каву набагато ароматнішою, якіснішою та смачнішою.

Зараз ви читаєте новину «З яйцем та кардамоном: три незвичні способи приготування кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути