Різдвяні свята неможливо уявити без запашних пампухів, які є символом родинного тепла та затишку.
На Святвечір їх готують пісними, без молока та яєць. Але пампухи без цих інгредієнтів виходять не менш ніжними, ароматними та смачними. Простим рецептом з мінімумом продуктів поділилась фудблогерка Катерина Хома.
Інгредiєнти:
Борошно пшеничне - 400 г
Дріжджі пресовані - 20 г
Апельсин - 1 шт.
Цукор - 50 г
Вода - 150 мл
Олія соняшникова рафінована - 80 мл
Олія соняшникова рафінована - ½ л
Сіль - 1 щіпка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святвечір: яку страву першою поставити на стіл серед 12 інших
Як приготувати
Дріжджі розведіть у воді. Просійте борошно, додайте цукор та сіль, злегка перемішайте, влийте соняшникову олію, натріть цедру одного апельсина та замісіть тісто.
Воно пружне, не має липнути до рук. Накрийте тісто рушником і залиште на 2 год при кімнатній температурі. Розкачайте тісто товщиною приблизно пів см і виріжте кружечки формою. Накрийте рушником і залиште на 30 хв.
Розігрійте олію і зменште вогонь до середнього, опускайте пампухи по одному і смажте з обох сторін до золотавого кольору. Готові пампухи викладайте на 3-5 хв на застелену паперовими рушниками тарілку, а потім одразу посипте цукром, або цукровою пудрою.
Переглянути цей допис в Instagram
Напередодні Різдва, 24 грудня, українці відзначатимуть Святий Вечір - символічне закінчення різдвяного посту. Цей особливий день прийнято святкувати в сімейному колі.
На Святвечір, за традицією, готують пісні страви. Усього на столі має бути 12 частувань - їх зіставляють з кількістю апостолів та місяців у році. Часто українці готували з продуктів, до яких мали доступ, саме тому більшість страв мали прості рецепти й складалися зі звичних інгредієнтів. Однак сьогодні все більше людей надають перевагу вишуканій кухні.
Коментарі