Риба в тісті виглядає по-царськи. А готується на раз-два. Ця страва розбавить повсякденний раціон.
Для страви беруть тільки морську рибу. Річкова водяниста і не гарно поєднується з тістом. Винятком є тільки щука.
Інгредієнти:
200 г маргарину
1,5 склянки борошна
6 ст. л. води
2 рибини хек
2 ст. л. лимонного соку
1 цибуля
1 морква
1 яйце
Приготування:
Натерти на крупній тертці маргарин. Додати борошно, сіль та воду. Замісити тісто, замотати в пакет і покласти на 15 хв. у морозилку. Потім розкачати в прямокутник і скласти вдвічі. Знову покласти в морозилку. Так повторити 3 рази.
Легше поратися з рибою та готовим листковим тістом. На 2 рибини треба його упаковка на 500 г. Завчасно намалювати на листку із запасом, як має виглядати риба.
Вирізати цю намальовану рибу на розкачаному тісті. На нього покласти почищену рибу і полити лимонним соком. Накрити засмажкою з цибулі та тертої морквини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали ідеальний перекус: швидкий рецепт сендвіча з куркою
Із зайвого тіста вирізати смужки. Їх мастити збитим яйцем з одного боку і прикласти по боках до тіста. Так тісто буде триматися купи.
З решти вирізати кільця і ліпити один біля одного на рибу, щоб нагадували луску. Голову риби формувати надрізами на тісті. Потім зверху мастити збитим яйцем.
Пекти у розігрітій духовці 30 хв. при температурі 180 градусів. Різати на шматки шириною 2 см та подаю на стіл.
Вечеря повинна бути легкою та корисною. Через що дієтологи не радять вживати перед сном м'ясо та жирну їжу. Краще віддати перевагу овочам та кисломолочним продуктам. Одна із найкорисніших страв тушкована капуста. Вона не лише корисна, але й коштує не дорого.
Коментарі