Лазанья - традиційна страва італійської кухні, яка полюбилася й українцям. Листи, які використовують для страви можна придбати у будь-якому мас-маркеті, що значно спрощує процес приготування. Начинка може бути різною: з м'ясного фаршу, помідорів, шпинату, різноманітних овочів, сиру, риби та іншого.
Інгредієнти:
листи лазаньї – 200-250 г
фарш – 1 кг
помідори – 500 г
цибуля – 200 г
морква – 150 г
часник – 3-4 зубчики
молоко – 1 літр
вершкове масло – 100 г
борошно – 100 г
сир твердий – 300 г
пармезан – 50 г
сіль, перець – за смаком
рослинна олія
Приготування:
Для соусу болоньєзе дрібно нарізати цибулю та часник. Моркву натерти на середній тертці. З помідорів зняти шкірку, м'якоть подрібнити в блендері або натерти на тертці. Цибулю та часник обсмажити на олії. Додати моркву, спеції та фарш - обсмажити. Тушкувати до готовності приблизно 20-25 хвилин. Додати помідори та готувати 5 хвилин.
Для соусу бешамель розтопити масло. Додати борошно й перемішати. Злегка обсмажити. Тонкою цівкою влити молоко, перемішати. Довести до кипіння. Нагрівати доти, поки соус не стане за консистенцією схожим на рідку сметану. Додати дрібку солі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апетитна скоринка: качку запікають із фруктами
Сир натерти на середній тертці. Пармезан - на дрібній. У форму для запікання викласти листи лазаньї. Зверху на них половину м'ясного соусу, а також 1/3 бешамель. Посипати половиною натертого сиру. Накрити листами лазаньї. Викласти решту м'ясного соусу. Змастити бешамель. Посипати сиром, що залишився. Знову викласти листи та змастити соусом бешамель. Запікати при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин.
Готову лазанью вийняти, посипати пармезаном. Поставити в духовку ще на 5-10 хвилин. Подавати гарячою.
На вечерю можна приготувати цікаві рецепти, до того ж нашвидкоруч та не дорого. Вдалим вибором буде теплий курячий салат. У ньому печінка ніжна і багата на вітаміни. Вона найкраще смакує з помідорами, печерицями, зеленню, листям салату, болгарським перцем. Також смак цих продуктів розкриють груші та апельсини.
Коментарі