У Великий піст заборонено їсти м'ясні та молочні продукти. Проте й з овочів можна приготувати смачні страви. Наприклад, пастуший пиріг з овочів та сочевиці.
Рецепт цієї англійської страви дав на сайті Євген Клопотенко, переможець кулінарного шоу "Майстер шеф" і реформатор шкільного харчування.
Інгредієнти:
1 склянка сочевиці,
2 помідори,
1 цибуля,
1 ст. л. томатної пасти,
0,5 ч. л. кмину,
1 морква,
2 зубчики часнику,
100 мл овочевого бульйону або води,
500 г картоплі,
2 ст. л. оливкової олії,
200 г печериць.
Приготування:
Печериці очистити від шкірки й нарізати тонкими слайсами. Цибулю - дрібними кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. Їх разом підсмажити на сковороді в олії.
Томати та часник порізати середніми кубиками. Теж засмажити з рештою овочів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французька Шарлотка по-новому від судді "Майстер шеф"
Додати 1 ст. л. томатної пасти і 100 мл овочевого бульйону. Тушкувати 7 хв. Кинути в сковорідку подрібнений часник.
Сочевицю відварити в підсоленій воді до готовності. Додати до овочів. Посолити й поперчити за смаком.
Додати 0,5 ч. л. кмину, перемішати, тушкувати хвилину.
Картоплю зварити до готовності. Потовкти товкачем з додаванням оливкової олії. Викласти готову начинку з овочів з сочевицею в форму для запікання і рівномірно розподілити по формі.
Покрити шаром картопляного пюре і відправити в духовку з температурою 180°С на 20 хв. до появи рум'яної скоринки.
Відомий український шеф-кухар та суддя проекту "Майстер шеф" Володимир Ярославський закликає готувати самостійно шоколадні цукерки. Рецепт простий. Їх можна зберігати в холодильнику до 2 тижнів.
Коментарі