
Якщо вам набридла звичайна вівсянка на сніданок, пропонуємо приготувати її з какао.
Цим незвичайним рецептом поділилася фудблогер yummy.lera в ТікТок.
Ліниву шоколадну вівсянку готувати дуже просто, але вона стане фаворитом сніданку.
Шоколадна вівсянка з какао
Інгредієнти
75 г стиглого банана
75 г вівсяних пластівців
7 г какао
дрібка солі
200 мл молока
~ 40 г вареного згущеного молока/карамелі/арахісової пасти
20 г шоколада
10 г горішків
Як приготувати
Банан розминаємо до стану пюре. Додаємо вівсянку, какао, сіль, молоко та перемішуємо. Якщо любите, щоб було більш солодко - додайте будь-який підсолоджувач (цукор/сироп/цукрозамінник/мед) Прибираємо у холодильник на ніч.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки вівсянки в день треба з'їсти, щоб отримати максимум користі
Вранці, зверху додаємо тонкий шар вареного згущеного молока/карамелі/арахісової пасти, поливаємо розтопленим шоколадом і посипаємо горішками. Прибираємо у холодильник до застигання шоколаду.
@yummy.lera Набридла звичайна вівсянка? Зберігайте рецепт смачнющої лінивої шоколадної вівсянки🍫 ⠀ ІНГРЕДІЄНТИ (на 1 велику або 2 маленькі порції): ✅ 75 г банана ✅ 75 г вівсяних пластівців ✅ 7 г какао ✅ дрібка солі ✅ 200 мл молока ✅ ~ 40 г вареного згущеного молока/карамелі/арахісової пасти ✅ 20 г шоколада ✅ 10 г горішків ГОТУЄМО: Стиглий банан розминаємо до стану пюре, додаємо вівсянку, какао, сіль, молоко та перемішуємо. *якщо любите, щоб було більш солодко - додайте будь-який підсолоджувач (цукор/сироп/цукрозамінник/мед і т.д.) Прибираємо у холодильник на ніч. Вранці, зверху додаємо тонкий шар вареного згущеного молока/карамелі/арахісової пасти, поливаємо розтопленим шоколадом і посипаємо горішками. Прибираємо у холодильник до застигання шоколаду. Смачного😘⠀ ⠀ Автор: @yummy.lera #українськийтікток #україна #смачно #рецепт #рек #хочуврек ♬ Little Things - Adrian Berenguer
У вівсянці є велика кількість вітамінів і мікроелементів, клітковини, заліза і антиоксидантів. Ця крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, тому корисна для крові і фігури.
Бета-глюкан у складі вівса нормалізує рівень холестерину в крові і знижує ризик розвитку хвороб серця. Він сприяє зростанню числа корисних бактерій у шлунку, діючи як паливо для мікробів, і дає відчуття довгого насичення.
Коментарі