Осінь - час для кулінарних експериментів із гарбузом. Адже це доступний, дешевий та корисний продукт. Більшість із нас звикли із дитинства, що з гарбуза можна приготувати виключно кашу. Насправді ж це не так. Супи, пироги, котлети, канапки, запіканки та багато іншого. Існує сотні страв, які здивують не лише смаком, але й оригінальністю поєднання інгредієнтів.
Гарбузово-курячі котлети
Інгредієнти:
куряче філе - 400 г
яйце - 1 шт.
арбуз - 200 г
цибуля - 1 шт.
часник - 2 зубці
вершкове масла - 1 ст. л.
манка - 2 ст. л.
олія - 2 ст. л.
спеції - за смаком
Приготування:
Гарбуз очистити, натри на тертці. Куряче філе пропустити через м'ясорубку разом із цибулею і часником. З'єднати фарш і гарбуз, додати яйце, розм'якшене вершкове масло, манку, спеції, посоли й перемішати. Залишити фарш на 20 хвилин. Сформувати невеликі котлети й обсмажити їх на олії з двох боків до золотистої скоринки. Подати із салатом чи картопляним пюре.
Гарбузові оладки
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарбузове лате готують за 5 хвилин
Інгредієнти:
борошно - 1 склянка
цукор - 2 ст. л.
розпушувач - 2 ч. л.
кориця - 1/2 ч. л.
мелений імбир - 1/2 ч. л.
сіль - за смаком
мускатний горіх - за смаком
мелена гвоздика - за смаком
яйце - 1 шт.
гарбузове пюре - 6 ст. л.
розтопленого вершкового масла - 2 ст. л.
молоко - 1 склянка
Приготування:
Змішати борошно з цукром, розпушувачем, сіллю і прянощами. Окремо збовтати яйце, додати молоко, масло, гарбузове пюре, перемішати. З'єднати сухі інгредієнти з рідкими. Смажити оладки на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії з двох сторін по кілька хвилин. Подати з медом.
Гарбуз запечений із кунжутом
Інгредієнти:
гарбуз - 500 г
кунжутне насіння - 2 ст. л.
мед - 3 ст. ложки,
апельсиновий сік - півсклянки
гірчиця - 1 ст. ло.
олія - 3 ст. л.
Приготування:
Гарбуз очистити та порізати на середні шматочки 2-3 см. Відварити у киплячій воді 5-7 хвилин. Дістати із води та просушити. Обсмажити гарбуз з усіх боків у розпеченій олії до утворення скоринки. Випікати у розігрітій до 160 градусів духовці 10 хвилин до м'якості. З'єднати мед, свіжовичавлений апельсиновий сік, кунжут, гірчицю і перемішати. Отриманим соусом полити гарбуз і дайте настоятися 5-10 хвилин. Десерт добре поєднується із білим вином.
Гарбузовий суп обожнюють гурмани з усього світу. Адже він багатий бета-каротином, вітамінами В1, В2, С, Е, РР, а також калієм, кальцієм, магнієм, цинком, фосфором.
Коментарі