Переможниця 3-го сезону "Майстер шефа" і теперішня суддя цього шоу Ольга Мартиновська поділилася рецептом чизкейку. Він у неї карамельний. Ця страва - один із найпопулярніших десертів у світі.
Про це Мартиновська написала в Instagram.
"Нещодавно мені на очі потрапила інформація про те, що "пращуром" сучасного чизкейку пригощали навіть учасників Олімпійських ігор до нашої ери. Лише уявіть, яка історія в цього десерту. І запам'ятайте лайфхак. Десерт краще випікати на водяній бані, тоді він зверху точно не підгорить і стане ще ніжнішим. Просто поставте деко з водою у духовку під час випікання - і все. А ще не їжте одразу, а дайте йому охолонути та постояти хоча б кілька годин у холодильнику", - розповідає Мартиновська.
Інгредієнти:
4 пакети пряженого йогурту (1360 г)
2 яйця
100 мл вершків 33%
100 г цукру
200 г печива "Пряжене молоко"
200 г вершкового масла
50 г мигдалевої пудри (перебитий у кавомолці мигдаль)
пластівці мигдалю для прикрашання
Приготування:
Пряжений йогурт покласти у марлю і залишити на добу, щоб стекла зайва рідина. Так вийде домашня рікота.
Яйця збити з цукром. Додати рікоту, вершки та яйця з цукром.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французька шарлотка по-новому від судді "Майстер шефа"
Печиво перебити з вершковим маслом, мигдалевою пудрою, сіллю та викласти його в форму з пергаментом.
Влити сирну масу в форму та випікати 10 хв. за температури 180°С. Зменшити температуру до 150°С і випікати 1 год.
Залишити чизкейк охолонути в духовці, щоб не з'явилися тріщини. Поставити в холодильник.
Прикрасити десерт мигдалевими пластівцями.
У Києві створили символічну страву для приманювання туристів. Називається Kyiv Pie. Цей пиріг має стати таким же популярним, як і "Київський торт" чи котлета по-київськи.
Kyiv Pie - це невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті з різними начинками, як солоними, так і солодкими. Поки що доступні пироги з селерою, осетром і яловичим лівером.
Коментарі