Ексклюзиви
Вівторок, 27 серпня 2019 14:44

Патріотичний пиріг "Вишиванка" роблять з незвичайною начинкою

У подарунок символічно спекти пиріг "Вишиванка". Він оригінально виглядає та прекрасно смакук. А все через поєднання кількох начинок та підкреслення їх смаку повітряним кремом.

"Це старовинний галицький торт-пляцок. Роблю цю випічку із сирно-маковою начинкою. У торті гармонійно поєднані смаки пісочного тіста, маку та крему зі згущеного молока", - розповідає Лілія Цвіт, кулінарний блогер із міста Дрогобич Львівської області.

  У пирогу поєднують макову та сирну начинку
У пирогу поєднують макову та сирну начинку

Інгредієнти:

Тісто

борошно 500 г

маргарин 250 г

розпушувач 18 г

цукор 200 г

жовтки 3 шт.

какао 20 г

Сиркова маса

сир 1 кг

цукор 200 г

крохмаль 50 г

яйця 3 шт.

Макова маса

мак 250 г

білки 3 шт.

цукор 100 г

Крем

масло 300 г

згущенка 250 г

кава розчинна 10 г

горілка 10 мл

Глазур

шоколад 100 г

молоко 15 мл

Приготування:

Змішати борошно та розпушувач. Порізати сюди маргарин та насипати цукор. Додати 3 жовтки та налити сметану.

Замісити густе тісто і поділити його на 2 час­тини. До однієї додати какао та перемішати. Світле й темне тісто ще раз розділити навпіл, щоб вийшло 4 частини.

Темне тісто покласти в морозилку, а світле — у холодильник на годину.

Для сирної начинки перемелити у блендері м'який сир. Додати цукор, крохмаль та яйця. Перемішати.

Для макової начинки перемелити кавомолкою мак та залити окропом.

"Без запарення не обійтися. Бо мак гірчитиме й розсипатиметься в начинці", - уточнює господиня.

Окремо збити білки. Всипати до них 100 г цукру, збити до стійкої піни. Додати суміш до охолодженого маку та перемішати.

У форму викласти шарами: частину світлого тіста, половину макової маси й половину сирної. Наверх натерти на грубій тертці час­тину темного примороженого тіста. Випікати 40 хв. за температури +180°С. Повторити весь процес із другим коржем.

"Доки холонуть коржі, роблю крем. Збиваю масло зі згущеним молоком. Додаю каву, але спочатку розчиняю її в горілці", - наголошує Лілія Цвіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадна мрія: 20 варіантів оригінального оформлення тортів

Помастити корж кремом і прикрити другим коржем. Коричневе тісто має бути всередині.

Для помадки розтопити 100 г чорного шоколаду та 150 мл молока. Перемішати та полити пляцок. Поставити у холодильник на 12 год.

Художник-кондитер Леслі Віджил декорує торти кремовими візерунками, схожими на орнаментовану вишивку.

Щоб досягти потрібного ефекту, крем викладає акуратними стібками.

Зараз ви читаєте новину «Патріотичний пиріг "Вишиванка" роблять з незвичайною начинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1239
Голосування Скільки часу Олексій Михайличенко протримається на посаді головного тренера київського "Динамо"?
  • 1) до зими
  • 2) до літа
  • 3) два роки
  • 4) повністю відпрацює трирічний контракт
Переглянути
Погода