Ведуча "ТСН Тиждень" Алла Мазур поділилася своїм фірмовим рецептом паски по-закарпатськи. Для неї потрібні прості продукти. Прикраси можна вибрати на свій смак.
Паска, приготовлена вдома, буде точно смачнішою за магазинну.
Інгредієнти:
Молоко – 300 мл
Дріжджі – 12 г
Цукор – 2 ст. л.
Яєчні жовтки – 2 шт.
Масло вершкове – 25 г
Борошно – 5 склянок
Сухофрукти (чорнослив, сушена вишня, журавлина, курага) – 100 г на 1 кг тіста
Приготування:
Для опари потрібно 70 мл теплого молока, 12 г дріжджів і 1 ст. л. цукру. Усе це добре змішати й поставити в тепле місце.
Для тіста необхідно змішати 250 мл молока, 2 жовтки й ½ ст. л. цукру. Суміш потрібно з'єднати з борошном, потім влити до неї готову опару й замісити густе тісто.
Додати 30 мл рому або коньяку й сухофрукти: чорнослив, сушену вишню, журавлину, курагу. Але не більше ніж 100 г на 1 кг тіста.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжна шоколадно-обліпихова паска має королівський вигляд
Згідно з карпатськими традиціями, щоб тісто добре підійшло, його потрібно накрити білою серветкою й покласти згори гілку свяченої верби. Тісто треба поставити в тепло. Коли воно підійде, розкласти у форми й дати знову підійти. Вирікати за температури 175°C.
Після того, як дістанете паску з духовки, окропіть її холодною водою, щоб скоринка стала м'якою й блискучою.
Потім необхідно покрити паску глазур'ю, приготовленою заздалегідь. Прикрасити горіхами й сухофруктами.
Ромова баба може замінити традиційні паски. Її за цим рецептом можна приготувати в формі для випікання кексу. Готувати простіше, а на столі вона матиме святковий вигляд.
Завдяки своїй особливій рецептурі ромова баба на смак соковита й ніжна.
Коментарі