На Великдень господині хочуть порадувати родичів смачними пасками. Щоб не повторювати звичний рецепт, можна зробити цю випічку з халви.
Її рецепт розповідає Руслан Сенічкін, ведучий програми "Сніданок з "1+1".
Халвова паска
Інгредієнти:
борошно - 500 г.
молоко - 150 мл
вершки (33-36 %) - 100 мл
жовтки яєчні - 3 шт.
яйця - 1 шт.
цукор - 125 г.
цукор ванільний - 20 г.
лимони - 1 шт.
халва - 100 г.
родзинки темні, цукати, журавлина- 1 склянка
масло вершкове - 100 г.
дріжджі свіжі - 30 г.
Приготування:
Змішати у посудині теплі вершки із цукром та дріжджі. Додати 4 ст. л. борошна. Добре перемішати, щоб дріжджі розчинились. Потім на 30 хв. миску відставити у тепле місце.
В іншій посудині. Розбити 1 яйце та 3 жовтки, додати молоко, цукор та ванільний цукор. Також натерти лимонної цедри.
Цю суміш влити в опару. Додати халву та борошно. Вимішати тісто. Родзинки, цукати, журавлину промити, обсушити і обваляти у тісті. Ще раз вимішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паска вперше: як не зіпсувати випічку
В кінці докласти розтоплене до кімнатної температури масло. Покласти тісто у формочки, так щоб тіста була менше половини.
Залишити тісто на 3 години в теплому місці. Потім пекти при 180℃ 45 хв.
Фарбування яєць є обов'язковим заняття перед Великоднем. Особливо це стосується родин з дітьми.
Щоб ще більше заохотити малечу до цього заняття, треба підібрати незвичайні способи прикрашання яєць. Наприклад, з них зробити ананаси, кроликів, свиней чи панд.
Коментарі