Великодні паски - це найголовніший елемент святкового столу. Особливо нервуються перед приготуванням господині, які взялися за це вперше.
Є багато нюансів, які можуть зіпсувати випічку. Щоб їх уникнути, треба дотримуватися кількох правил.
Корисні поради, щоб паска вдалася
1. Яйця краще брати домашні, бо жовток у них яскравіший. До магазинних треба додати куркуму.
2. Цукати треба порізати дрібно, замочити в міцному алкоголі, а потім посипати борошном. Родзинки теж замочувати й посипати борошном. Це потрібно, щоб тісто не втратило текстуру від таких додавань.
3. Щоб цедра була ароматною, слід спочатку потримати лимон в окропі 1 хв., потім натерти на тертці. Після цього замочити в міцному алкоголі. Це потрібно, щоб цедра виділила ефірну олію, яка підсилює аромат випічки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великоднє печиво вражає: показали оригінальні прикрашання
4. У кімнаті має бути тепло. Зачиніть усі вікна й двері, щоб не було протягів чи перепадів температур. Тоді більше шансів, що тісто підніметься добре й не осяде після випікання.
5. Усі компоненти мають бути однакової температури, перш ніж їх поєднувати.
6. Борошно треба просіяти через сито кілька разів, тоді тісто вийде пухкішим.
7. Місити тісто треба тільки руками - жоден міксер не допоможе зробити правильну домашню паску.
8. Яйця треба розділяти на жовтки й білки, окремо збивати із цукром, а вже тоді додавати до інших компонентів. Так тісто буде легше замісити.
9. Якщо готуватимете паску на теплому молоці, то вона довше не псуватиметься.
10. Якщо верхівки паски під час випіканні надто рум'яняться, то накрийте їх вологим папером.
Сирні паски останніми роками стали модним трендом Великодня. Їх легше готувати й вони не черствіють. На смак - як чізкейки. Детальний рецепт і приклади приклашання далі у статті.
Коментарі