Напередодні Великодня цікаво пекти не тільки паски, а й цікаві булочки. Наприклад, зайців.
Так робить ведуча ранкового шоу на 1+1 "Сніданок. Вихідний" Валентина Хамайко.
"Цих зайців я готую до Великодня. Прикрашені червоною стрічкою і маленькими дзвіночками, вони створюють особливу святкову атмосферу. І їх дуже просто приготувати разом з дітьми", - розповідає Валентина Хамайко.
Інгредієнти:
Борошно - 225 г
Цукор - 60 г
Ванільний цукор - 10 г
Свіжі дріжджі - 6 г
Яйце - 1 шт
Дрібка солі
Молоко - 80 мл
Олія - 50 мл
Для змащування:
Мале яйце - 1 шт
Молоко - 1 ст. л.
Приготування:
Дріжджі розтерти з цукром і розвести суміш теплим молоком. Залишити на 15 хв. Просіяти борошно, сіль, ванільний цукор.
Замішати тісто, додаючи в борошно суміш молока і дріжджів, масло і яйце. Тісто має бути ніжним і м'яким.
Накрити плівкою на 1.5 год. Воно має збільшитися вдвічі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паска з халвою: Руслан Сенічкін розкрив оригінальний рецепт
З тіста сформувати зайців. Шматок тіста відрізати ножем розміром з 2 волоських горіха. Розгорнути в довгу тонку ковбасу товщиною в 1 см та згорнути в формі равлика, але не щільно.
З іншого шматка тіста розміром з один волоський горіх формувати кулю, а потім витягнути з одного боку як краплю. Вузьку частину розрізати ножем або ножицями - це будуть вуха зайця, а з протилежної частини пальцями формувати носик. Голову прикріпити до тіла-равлики.
Відщипнути малий шматок тіста і сформувати кулю. Це буде хвіст, який прикріпити з протилежного від голови боку. Очі зробити з чорних родзинок.
Дати зайцям підійти 40 хв. в теплому місці. Зверху накрити харчовою плівкою, щоб уникнути обвітрювання.
Помастити зайців сумішшю яйця з молоком. Пекти при 180-200 градусах до рум'яного кольору.
На Великодень прийнято готувати не тільки паску. Традиційними смаколиками є пряники з кольоровою глазур'ю. Її можна наносити різними способами і для створення оригінальних малюнків. Яких саме далі у галереї.
Коментарі