середа, 12 квітня 2017 14:44

Великодня випічка: 4 оригінальні рецепти
4

Паска дієтична без дріжджів
Фото: google
Паска с шоколадом
Сирна паска з маком та заварним кремом
Паска з ромом і цукатами

Сучасні кухарі все частіше відходять від традиційних рецептів випікання пасок. Додають у тісто шоколад, горіхи та замінюють дріжджеве тісто сиром. Практичні та смачні рецепти зібрали кореспонденти Gazeta.ua.

Паска с шоколадом

Приготування займе 7 годин, активне готування - 35 хв., 16 порцій.

Інгредієнти:

закваска:

борошно - 200 г

вода - 100 г

дріжджі сухі - 1 1/4 ч. л.

цукор - 35 г

тісто:

борошно - 200 г

молоко - 55 г

сіль - 1/2 ч. Л.

дріжджі сухі - 3/4 ч. Л.

жовток яєчний - 3 шт.

ваніль - 1 щіпка

цукор - 70 г

масло вершкове - 70 г (розм'якшене)

шоколад темний - 200 г

цедра апельсина - 1 ст. л. (терта)

глазур для декорації:

цукрова пудра - 150 г

апельсиновий сік - 2-3 ст. л. (або лимонний)

посипка кондитерська - 1 пакет

цедра апельсина - 1 ст. л. (терта)

Приготування:

Змішайте інгредієнти до закваски в мисці. Накрийте і поставте в теплі на 2 години.

Розтопіть половину шоколаду. Для цього нагрівайте в мікрохвильовій печі хвилину на максимальній потужності, тоді перемішайте.

Другу половину шоколаду поламайте на кубики розміром 1 сантиметр в діагоналі. Натріть апельсин.

Змішайте борошно, молоко, сіль, дріжджі, жовтки, закваску, ваніль, цукор, масло і розтоплений шоколад. Замісіть дуже м'яке однорідне тісто, при необхідності додавайте борошно, але не переборщіть. Зручніше за все робити заміс міксером або в хлібопічці. В кінці замісу додайте цедру і шматочки шоколаду. Накрийте тісто і залиште на 10 хвилин.

Розділіть тісто на 16 частин (або на стільки, скільки пасок вибудете робити), накрийте і залиште на 30 хвилин. Потім розкладіть по формах. Тісто має заповнювати не більше, ніж на половину. Накрийте і залиште на 3,5 години в теплому місці.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте паски 15-20 хвилин до рум'яної скоринки (для трьох більших формь час приготування - 35 хвилин). Остудіть на решітці. Вийміть з форм.

Для глазурі змішайте цукрову пудру з апельсиновим або лимонним соком. Покрийте паски, прикрасьте присипкою та цедрою апельсина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три рецепти паски, які варто випробувати до Великодня

Сирна паска з маком та заварним кремом

Інгредієнти:

сир (9%) - 500 г

молоко - 300 мл

крем заварний сухий - 1 пакет.

мак - 50 г

присипка кондитерська (для прикраси) - 1 пакет.

Приготування:

Вміст пакету з заварним кремом розчиніть в 100 мл охолодженого молока і перемішайте.

Влийте в каструлю 200 мл. молока. Додайте мак. Доведіть до кипіння.

Додайте в молоко крем і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Остудіть.

Додайте в заварний крем сир. Збийте блендером до однорідної маси.

Поставте в глибоку тарілку форму для паски. Застеліть форму двома шарами марлі. На дно покладіть присипку. Викладіть сир. Вкрийте кінцями марлі. Поставте зверху дерев'яну дощечку та невелику вагу (як банку з варенням) та поставте в холодильник на добу.

Паска з ромом і цукатами

Інгредієнти:

молоко - 250 мл.

цукор - 1 ст.л.

олія - 1 ст.л.

борошно - 2 ст.л.

дріжджі - 30 г.

ром - 25 мл.

різні сухофрукти (цукати, смородина, ізюм, курага, вишня) - 270 г.

яйця - 3 шт.

жовтки - 2 шт.

ванільний екстракт - 1 ч.л.

щіпка солі

цукор - 150 г.

вершкове масло - 150 г.

борошно - 550 г.

Приготування:

Замочіть сухофрукти у ромі на кілька годин. Краще на ніч. Змішайте молоко, олію, ложку цукру. Доведіть до кипіння. Має стати гарного жовтого кольору. Залиште вистигати.

Рідину кімнатної температури змішайте з дріжджами і 2 столовими ложками борошна. Залиште на 15 хвилин.

Збийте яйця, жовтки, цукор, сіль і ваніль. Змішуйте розтоплене масло з дріжджевою сумішшю близько 20 хв. Додайте ром та сухофрукти. Добре перемішайте всі складові. Тісто має бути липким.

Накрийте тісто мискою та поставте сходити. Коли його стане вдвічі більше, покладіть у форми, та залиште ще на 40 хвилин.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте 10 хвилин. Зменшіть температуру до 180 градусів. Випікайте годину. Вийміть з духовки та залиште стигнути 20 хвилин. Лише тоді забирайте з форм.

Паска дієтична без дріжджів

для 1 порції:

вівсяні пластівці - 5 ст.л.

молоко - 3 ст.л.

яйце - 1 шт.

мед - 40 г.

інжир та інші сухофрукти - 50 г.

фундук та інші горіхи - 50 г.

цукати - 50 г.

варене згущене молоко - 200 г.

Приготування:

Всипте пластівці в миску. Залийте молоком. Вбийте яйце. Додайте подрібнені сухофрукти, горіхи та мед. Добре перемішайте та складіть у форму. Випікайте 3,5 хвилини в мікрохвильовці на низькій потужності. Вийміть. Почекайте поки вистигне. Помастіть згущеним молоком та посипте цукатами. Можна зробити помадку з білками та цукром.

Маффіни та капкейки, прикрашені великодніми деталями, стануть не лише смачною їжею, а і оригінальною декорацією для святкового столу. Траву для курчат на маффінах можна виготовити з кольорової кокосової стружки. Роль міні-крашанок вдало виконає кольоровий арахіс чи карамель.

Зараз ви читаєте новину «Великодня випічка: 4 оригінальні рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути