Сьогодні, 24 січня, у світі відзначають День ескімо.
"Ескімо-пай", або "пиріг ескімоса", - саме так 1919 року назвав свій винахід американець Крістіан Нельсон з міста Онава штат Айова. Так цьому десерту цього року виповнився 101 рік.
У своїй кондитерській чоловік випадково облив брикет вершкового морозива шоколадом. Перші 200 порцій розлетілися, наче гарячі пиріжки.
За 3 роки Нельсон запатентував свій винахід та розпочав масштабне виробництво глазурованого морозива. До середини 1930-х років ескімо набуло шанувальників у світі і не втрачає своєї популярності досі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ви тримаєте чашку: що це розкаже про вас
Ось незвичайні рецепти морозива
З червоним перцем
інгредієнти:
Молоко - 450 мл
Вершки 33% - 150 мл
Яєчні жовтки - 6 шт.
Цукор - 60 г
Молочний шоколад - 50 г
Чорний шоколад - 200 г
Ваніль - 1 стручок
Сіль - 0,5 ч. л.
Червоний перець - 1 стручок
Приготування:
Червоний перець подрібнити у млинку для кави. Молоко, вершки, сіль, перець і насіння ванілі змішати в каструлі з товстим дном. Довести до кипіння і зняти з вогню.
Жовтки розтерти з цукром і додати до них молочну суміш. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи, 10-15 хвилин.
Шоколад розтопити на водяній бані. Влити в молочну суміш і перемішати блендером.
Дати суміші охолонути. Розкласти по формах і поставити в морозильник.
З пармезаном
інгредієнти:
Вершки 33% - 500 мл
Цукрова пудра - 110 г
Пармезан - 120 г
Приготування:
Вершки з цукровою пудрою змішати в сотейнику і поставити на повільний вогонь. Постійно помішуючи, довести їх до кипіння.
Коли почали з'являтися бульбашки, всипати тертий пармезан, помішувати до розчинення.
Перелити морозиво в форми, дати охолонути до кімнатної температури. Потім заморозити.
Кукурудзяне
Інгредієнти:
Кукурудза консервована - 1 банка
Сметана - 400 г
Вершки 20% - 450 г
Цукор - 150 г
Ванілін - 1 щіпка
Кукурудзяні пластівці - 0,5 склянки
Приготування:
Вершки розігріти на повільному вогні. Додати до них зерна кукурудзи і ванілін. Всипати цукор, постійно помішуючи.
Перекласти масу в блендер і перетерти до однорідної маси. Додати сметану, перемішати.
Залити в форму для морозива і прибрати в морозильник на 3 години. Витягнути морозиво з форми, подавати з кукурудзяними пластівцями.
Піпаркукас – це традиційне різдвяне печиво, яке прикрашає столи жителів Швеції, Фінляндії, Латвії та Естонії. В перекладі означає "перчене печиво".
Випічка отримала цю назву через великий вміст у рецептурі перцю, імбиру та інших прянощів. Випікають у формі ангелів, ялинок, зірок, а опісля прикрашають печивом ялинки.
Коментарі