Нейробіолог з Університету штату Мериленд Стівен Міллер заявив, що існує чітко визначений час, коли організмові корисно отримати порцію кави.
Такий висновок зробили в результаті аналізу біоритмів, повідомляє "Добрий лікар".
Важливо обирати той час, коли в організмі відзначається найнижчий рівень такого гормону, як кортизол. Саме з ним взаємодіє кофеїн. Кортизол регулює роботу біологічного годинника й змушує людину прокидатися зранку. Але через годину після того його рівень знижується. Тому перше горнятко кави слід випивати між 09:30 та 11:30.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авокадо замість масла - як замінити шкідливі продукти
Люди часто випиють цей напій раніше, з восьмої до дев′ятої ранку, коли рівень кортизолу високий. Якщо вдаватись до таких дій часто, кофеїн стає менш ефективним.
Другу чашечку кави можна випити після обіду - між 15:30 та 16:30.
У США Шон Крістафор із компанії Black Insomnia створив новий вид кави. Вона вдвічі міцніша, ніж звичайна. Така кава має солодкий горіховий присмак.
Коментарі