У Франції гарячий бутерброд на сніданок із задоволенням їдять чоловіки та діти.
Спробуйте приготувати і ви. Рецептом поділилася Анастасія Ворже — професійний кухар із досвідом роботи у ресторані з трьома зірками "Мішлен" й авторка кулінарного блоґу Madame Vorger.
Поради від кухаря
Використовуйте шинку та сир високої якості.
Поріжте хліб досить тонко.
Не шкодуйте сиру. Потрібні як і тонко порізані шматки, так і тертий сир. Якщо говорити про французькі сири, підійдуть — Compté, Emmental або Gruyère.
В деяких закладах крок-месьє поливають соусом бешамель, але я надаю перевагу соусу, що складається з тертого сиру, гірчиці й вершків.
Ви можете використовувати будь-яку гірчицю, але ідеально змішати одну чайну ложку звичайної та одну ложку зернової, вона надає соусу цікаву текстуру.
Не нехтуйте етапом підсмажування хліба на пательні — це надає йому хрумкість та вершковий смак.
Інгредієнти
Хліб білий, скибочка - 4 шт.
Шинка - 4 шт.
Сир, слайси - шт.
Твердий тертий сир - 100 г
Вершки 33% - 4 ст. л.
Гірчиця - 2 ч. л.
Масло вершкове 73%
Як приготувати
Духовку розігріваємо до 220°С.
Хліб змащуємо маслом з одного боку. На масло кладемо шматок сиру, зверху шинку, щоб вона не виходила за межі хліба. Робимо те саме з усіма чотирма шматками хліба. Потім кладемо один шматок на інший, начинкою всередину, хлібом назовні. Повинно вийти два сендвічі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День бургера: як приготувати вдома найпопулярніший фастфуд світу
На пательні на середньому вогні розігріваємо трохи вершкового масла. Коли воно почне пінитися, кладемо бутерброди. Смажимо пару хвилин, перевертаємо і підсмажуємо з іншого боку. Хліб має набути золотистого кольору, але в жодному разі не підгоріти.
На деко стелимо лист пергаменту, зверху кладемо крок-месьє.
У мисці змішуємо тертий сир, вершки та гірчицю. Викладаємо цю суміш на сендвічі і ставимо в духовку на 10 хвилин, поки верхній сир не розплавиться.
Ідеальну шаурму легко приготувати вдома. Головне слідувати точності рецепту.
Фудблогер Алекс Міль зібрав в один рецепт усі актуальні поради, як зробити найсмачнішу домашню шаурму. Повторіть її в точності і смак фастфуду здивує.
Коментарі