Печериці – це популярні гриби, які роблять смак страв ще більш смачним.
З них також можна приготувати окрему страву чи швидку закуску. Однак, варто знати, чи треба чистити такі гриби перед готуванням. Порадами щодо приготування поділилося видання All recipes.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відмити руки після чищення молодої картоплі: простий і дієвий метод
Чи потрібно чистити
Старі печериці, які потемніли, потрібно обов'язково почистити. Все тому, що на них зібралось багато бруду та пилу.
Однак, якщо ви купили молоді гриби, шкірку з них знімати не потрібно.
Експерти кажуть, що ростуть гриби у спеціальний стерильних умовах. Власники виробничих цехів повинні дотримуватися ряду правил, щоб їхні товари потрапили на полиці магазинів. Тому очищати гриби від шкірки перед варінням нема потреби.
Що потрібно зробити перед приготуванням
Гриби можна протерти паперовим рушником, а менш доступні місця – сухою щіткою. Однак, якщо ви бажаєте їх ретельно підготовити до вживання, помийте під проточною водою.
Надовго залишати їх у воді не рекомендується, оскільки ці гриби дуже добре вбирають вологу. А це погано позначиться на смаку і запаху продукту. Достатньо швидко обполоснути гриби, а позбутися від зайвого бруду допоможуть щітка або губка.
Якщо потрібно прибрати зайву рідину після миття, грибочки слід відразу просушити за допомогою паперового рушника.
Поширеною помилкою, яка впливає на смак грибів, є додавання солі на початку приготування страви. Це призводить до того, що печериці майже відразу виділяють воду і стають темними. Солити їх краще вкінці.
Варення – смачні і ароматні ласощі, які можна приготувати з різних фруктів і ягід.
При цьому важливо зберегти смак продукту, його корисні якості та не зіпсувати ємність для приготування. Gazeta.ua розповість, у якому посуді краще варити варення.
Коментарі