Кондитерка Єлизавета Глінська поділилася рецептом пісного десерту. Ароматний кекс готує із гарбуза. Додає фініки, цитрусові та мигдаль.
Про це розповіла на своїй сторінці в facebook.
"Ніхто не здогадається, я кажу про дітей, які не люблять овоч, що тут є гарбуз", - сказала Глінська.
Інгредієнти:
борошно - 200 г
гарбуз - 200 г
коричневий цукор або білий - 70 г
рослинна рафінована олія - 70 г
апельсиновий фреш - 80 мл
цедра одного апельсина
розпушувач - 10 г
фініки - 50 г
мигдальні слайси - 30 г
Приготування:
Очищені від кісточки фініки подрібнити ножем, гарбуз натерти на тертці. Змішати апельсиновий сік, цукор, цедру, фініки, гарбуз та олію. Поєднати розпушувач, борошно та інші інгредієнти. Замісити тісто. Форму змастити маслом, дно і боки посипати мигдальними слайсами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "То просто кайф кайфовий" - Клопотенко поділився рецептом солоного чизкейку
Викласти тісто до середини форми. Випікати десерт у розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хв. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Дістати з форми кекс, охолодити, обернути харчовою плівкою та залиште на ніч - дозрівати.
Суддя "МастерШеф. Професіонали-3" Ольга Мартиновська поділилася порадами стосовно приготування нормандського тарту. Відкритий яблучний десерт випікається 40 хв.
Коментарі