Середа, 29 травня 2019 19:50

Незвичний паштет із птиці та вишуканий десерт у шоколадній тарілці — сімейний ресторан здивував подачею страв
38

Звана вечеря Андрія Паньковського у Вінниці
Фото: gazeta.ua
Звана вечеря Андрія Паньковського у Вінниці
Звана вечеря Андрія Паньковського у Вінниці
Звана вечеря Андрія Паньковського у Вінниці
Звана вечеря Андрія Паньковського у Вінниці

Вчора пройшла звана вечеря у сімейному ресторані Red Zeppelin. Специфіка ресторану — їжа для всіх членів родини. Тут можна отримати як правильне харчування з паровою котлетою чи смачну піццу або вишуканий гамбургер. І от з такими очікуваннями, що на вечері подаватимуть піццу і гамбургери зібрались гості. Але, вже на барі усі міфи розвіюються. Бармен пригощає незвичною гороховою настоянкою.

"П'єш, як горох. Міцність не відчувається і залишається присмак гороху", - з інтересом розповідають гості.

Заклад один з найбільших у Вінниці. Його відкрили у приміщенні торговельного центру у мікрорайоні Вишенька.

Шеф-кухар, який представляє вечерю, Андрій Паньковський у професії вже 21 рік. Він починав звичайним кухарем в армії, а згодом очолив найпопулярніші заклади Вінниці і освоїв кілька кухонь.

"Меню вечері народилося швидко. Хотілося, щоб гості водночас були здивовані і щоб було смачно", - каже Андрій.

Для гостей відвели місце у спеціальній кімнаті за склом. Поряд дитяча кімната, де безліч іграшок і цікавих розваг для тих, хто прийшов з дітьми. Столи прикрашені помідорами черрі та зеленню, яку продають у ресторані для любителів здорової їжі.

На закуску подають паштет із птиці з базиліковими спонджами та чіпсами з льону. Виглядає страва, ніби щойно зірвані помідори поклали на зелену галявину. Це викликає здивування, адже в заявці паштет. Хтось здогадується, що таки страва у помідорах. Але вже за кілька хвилин гості розуміють, що то й не помідори.

Автор: gazeta.ua
  Паштет із птиці з базиліковим спонджем та яблучним пюре
Паштет із птиці з базиліковим спонджем та яблучним пюре

"Перша страва була з молекулярної кухні. Помідори робили з томатного соку, які затягували капою. Це спеціальний желатин, який витягується з морських рослин. Страву доповнила дегідрована синя капуста та спонж з базиліку", - каже Андрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суп з черемші та долма зі щукою — кухарі дивували незвичними весняними стравами

На гаряче шеф-кухар подає суп із морепродуктів. Велетенські українські креветки та мідії доповнює пюре з моркви та картоплі. А особливої родзинки додав напій — грейпфрутовий "Улун". Склянки прикрасили подрібненими пелюстками троянд, що додало особливого ефекту.

  Суп з морепродуктів, пюре з коренеплодів на вершковій основі з апельсиновою цедрою
Суп з морепродуктів, пюре з коренеплодів на вершковій основі з апельсиновою цедрою
Автор: gazeta.ua
  Звана вечеря Андрія Паньковського у Вінниці
Звана вечеря Андрія Паньковського у Вінниці

"У супі були нотки апельсину. Тому, щоб підкреслити наявність цитрусу зробили коктейль із грейпфруту. У складі концентрований грейфрутовий сік, цукор, чай улун холодного запарювання, цитрусовий лікер і біле вино "Ламбруско", - розповідає бармен Віталій Зеленковський. Він підбирав напої до вечері.

Рибну страву приготували із лосося, томленого у вині та буряковому соці. Доповнює її пюре з топінамбура. Доповнює страву вино Prossecco Rivani, яке добре підкреслює смак риби.

Автор: gazeta.ua
  Філе лосося, томлене у вині з буряковим соком та пюре з топінамбура
Філе лосося, томлене у вині з буряковим соком та пюре з топінамбура

Основна страва з м'яса — ростбіф з тушкованим у вершках коренем селери та м'ясним соусом.

Автор: gazeta.ua
  Підкопчений ростбіф з тушкованим коренем селери
Підкопчений ростбіф з тушкованим коренем селери

"Найважче було підібрати напій до м'яса. Хоча воно є основою нашого закладу, але гостей хотілося здивувати. Наш коктейль "Кривава мері" приготували по особливому рецепту. Для нього взяли свіжий помідорний фреш, табаско і бітер з селери. Вийшло дуже вишукано і по- новому", - каже Віталій.

Автор: gazeta.ua
  Звана вечеря Андрія Паньковського у Вінниці
Звана вечеря Андрія Паньковського у Вінниці

А от десертом шеф здивував. Кокосову цукерку подали у шоколадних тарілках із заварним кремом.

Автор: gazeta.ua
  Кокосова цукерка з пломбірним кремом
Кокосова цукерка з пломбірним кремом

"Довго робив шоколадні тарілки. Їх виготовили з молочного шоколаду. А цукерка - це поєднання кокосової стружки, згущеного молока і печива. Ймовірно, що страву з вечері додамо у меню", - каже Андрій.

У Вінниці проходить другий проект "13 шефів". Учасниками є кухарі: Борис Сиченко ("Ренесанс"), Сергій Марковський ("Люди Fusion Place"), Лілія Шумло і Олександр Огородник ("Dioscuri", Хмельницький), Андрій Паньковський ("Red Zeppelin"), Олександр Яворський ("Брама", Хмельницький), Віктор Палевський ("Батискаф"), Резо Теймуразов ("Georgian Factory"), Олександр Авдєєв ("Churchill-Inn"), Михайло Яровий ("Шпігель", Хмельницький).

Зараз ви читаєте новину «Незвичний паштет із птиці та вишуканий десерт у шоколадній тарілці — сімейний ресторан здивував подачею страв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1632
Голосування Чому "Динамо" вилетіло з Ліги чемпіонів?
  • 1) слабкий тренер
  • 2) Суркіси - вчорашній день футболу
  • 3) нефарт
Переглянути
Погода