Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2019 23:01

Суп з черемші та долма зі щукою — кухарі дивували незвичними весняними стравами
45

Фото: gazeta.ua

Незвична вечеря, яку презентували одразу два кухарі пройшла в ресторані "Діоскурі" у Хмельницькому, в рамках проекту "13 шефів". Її приготували Олександр Огородник та Лілія Шумило, а все тому, що ресторан спеціалізується на двох кухнях- італійській та грузинській.

Формат ресторану досить незвичний. При вході, праворуч діє мінісироварня, де готують сир з натуральної продукції. Фаршироване буріто, сир з травами, рікотта та багато інших видів прикрашають вітрину, а поруч варять сир. Цей сир потім використовують для гостей ресторану.

Автор: gazeta.ua
 

Коли заходиш всередину закладу, дивує вітрина з шашликом. Мариноване м'ясо різних видів привезуть із доставкою у будь- яку точку міста чи навіть на галявину.

Автор: gazeta.ua
 

"Торік почали продавати шашлик на винос. Мариновані м'ясо, овочі й риба користуються попитом у закладі. Гості можуть прийти чи зателефонувати до закладу і отримають маринований шашлик у спеціальному посуді. Ми співпрацюємо зі службою таксі, яка робить доставку. Тому доставка коштує 50-55 гривень, якщо замовлення від 500 гривень , то доставку робимо безкоштовно. Самі популярні свинячі ребра у гранатовому соусі", - розповідає директор закладу Юлія Нарижна.

Заклад має відкриту кухню. Крізь скляні стіни можна спостерігати за кухарями. В кутку є піч, у якій готуються страви для мангалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ікра з бузини та суп з фіолетової картоплі – на званій вечері вразили вибуховими смаками

"Найбільше переживав за першу страву — карпачо з річкової форелі. Рибу спершу підморозили і нарізали тонкими слайсами, а щоб додати весняної пікантності зробили ароматну олію. Закупили кріп, петрушку, тмін, розмарин, перемололи їх і залили звичайною соняшниковою олією, прогріли в термоміксі. До олії додали лайм, щоб об'єднати смак риби з прянощами", - каже Олександр Огородник.

Автор: gazeta.ua
 

Страву подають із половинкою сиру "Бурата". Це фарширована моцарела з вершками і сулугуні. До риби пропонують біле вино шардоне "Анно Доміні". Усі напої з Італії чи Грузії, приготовані саме на місцевих сортах винограду.

Першу гарячу страву презентує Лілія Шумило. Суп із черемші весною додає вітамінів, а ще вона доступна для кожної господині.

Автор: gazeta.ua
 

"Суп із черемші готувався на овочевому бульйоні з картоплею. Далі страву перетирали блендером. Подати його вирішили з грузинським сиром рікотою, з вершками, який відтіняв легкий часниковий присмак і мав ніжне поєднання із супом", - каже Ліля.

Прикрасили суп листям черемші, а до страви подали біле сухе вино.

Страва вечора, за яку найбільше переживали кухарі — долма із пшоном та щукою. Її зробили з листя молодої капусти, а подали на фіолетовуму кремі з цвітної капусти. На смак дуже незвичне, адже більшість їла долму з м'ясом і виноградним листям.

Автор: gazeta.ua
 

"У першу чергу ми виходили з сезонних продуктів. Зараз саме з'явилась молода капуста. Вона ніжна на смак, як і винорадне листя", - каже Ліля.

Незвичне поєднання риби і пшона вдало доповнює крем з цвітної капусти, який підфарбований у фіолетовий соком капусти. Це додає страві вишуканості. Незвичне поєднання кольорів вдало підкреслює, що за вікном весна.

Справжньою родзинкою вечора стають ребра у гранатовому соусі. Соус готують за спеціальним рецептом. Доповнює страву червоне сухе вино.

Автор: gazeta.ua
 

Концепцію вечері кухарі придумали разом. Остаточно визначились зі стравами в останній місяць перед вечерею.

"Ми, хоч і працюємо в одному закладі маємо різні обов'язки. Я на відкритій кухні, а Ліля в заготівельному цеху. Але якщо вводимо нові страви, то до всього долучаємось разом. Так само і готували вечерю. Обоє пробували, радились і доводили до кінцевого результату", - каже Олександр.

На десерт кухарі приготували медове тістечко, яке приготоване на медовому коржі із вершкового суфле та обліпихою. Зверху тістечко вкрите дзеркальною глазуррю та прикрашене пахучими квітами з фруктових дерев.

 

У Вінниці проходить другий проект "13 шефів". Учасниками є кухарі: Борис Сиченко ("Ренесанс"), Сергій Марковський ("Люди Fusion Place"), Лілія Шумло і Олександр Огородник ("Dioscuri", Хмельницький), Андрій Паньковський ("Red Zeppelin"), Олександр Яворський ("Брама", Хмельницький), Віктор Палевський ("Батискаф"), Резо Теймуразов ("Georgian Factory"), Олександр Авдєєв ("Churchill-Inn"), Михайло Яровий ("Шпігель", Хмельницький).

Зараз ви читаєте новину «Суп з черемші та долма зі щукою — кухарі дивували незвичними весняними стравами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути