Відбивні завжди готують у клярі. Кожна господиня знає, що така страва буде соковитою і не пригоратиме на сковороді.
Рецепти кляру можуть бути різними – від класичного до кляру зі всілякими добавками.
Для курячих відбивних використовуйте рідкий кляр, для відбивної зі свинини чи телятини кляр можна робити густішим, пише tsn.
Є різні варіанти його приготування. Розкажемо про три найсмачніших.
Класичний кляр:
пшеничне борошно – 1/2 склянки,
яйця – 2 шт.,
вода – 1/2 склянки,
сіль, чорний перець – за смаком.
Яйця збити, додати воду, борошно, спеції і перемішати до однорідності.
Кляр для відбивних з майонезом:
майонез – 100 г,
яйце куряче – 2 шт.,
борошно пшеничне – 100 г,
сіль і спеції – за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три фантастичні страви, які притягнуть удачу у Рік Дракона
Перемішати яйця з майонезом виделкою, додати борошно. Посолити та поперчити до смаку. Збити суміш блендером.
Кляр на газованій воді для відбивних:
яйце – 1 шт. і 1 жовток,
борошно – 3-4 ст. л.,
сильно газована вода – 50-70 мл,
розпушувач – 1/2 ч. л.,
мелена солодка паприка – 1/2 ч. л.,
сіль і свіжомелений чорний перець – за смаком.
Змішайте борошно з розпушувачем, паприкою, сіллю та перцем. Окремо змішайте яйце із жовтком. Додайте борошно.
Поступово додайте в тісто газовану воду. Одразу ж опускайте відбивні у кляр і смажте.
Багато хто ідеальною стравою на сніданок вважають яєшню або омлет. Ці страви смачні і головне готуються швидко.
Їх можна вживати не тільки як самостійну страву, а й додавати як начинку у сендвічі, лаваш. Щоб ще більше урізноманітнити, можна додавати різні рідкі компоненти, які порадують ваші смакові рецептори.
Коментарі