Ексклюзиви
неділя, 13 жовтня 2019 14:15

"Не готуйте шубу та олів'є" - Клопотенко радить, як позбутися радянського мислення
6

Чоловік став у 5 разів позитивнішим і допоміг у цьому батькам
Фото: Gazeta.ua
Чоловік став у 5 разів позитивнішим і допоміг у цьому батькам
Чоловік став у 5 разів позитивнішим і допоміг у цьому батькам
Чоловік став у 5 разів позитивнішим і допоміг у цьому батькам
Чоловік став у 5 разів позитивнішим і допоміг у цьому батькам

Відчувати і розмовляти з їжею радить шеф-кухар Євген Клопотенко під час кулінарних балачок на Черкаському книжковому фестивалі. Тоді презентував книгу "Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати".

"Раніше мене постійно щось дратувало. Був невдоволеним багатьма речами. А потім узяв продукти і почав готувати. Увесь негатив повністю зникає після цього. Свого часу думав, чим можу бути корисним людям. Зрозумів, що можу лише смачно готувати. Вирішив, що через їжу зміню націю, принаймні на 70% зроблю її позитивнішою і більш усміхненою. Успіх на шоу "Майстер-шеф" додав мені упевненості в тому, що роблю", - розповів Клопотенко.

Євген багато жартував і спілкувався із гостями заходу. Виявилося, що тато шеф-кухаря народився у місті Шпола на Черкащині.

"Я почав багато експериментувати. Проводив випробування на батьках. Це приводило до конфліктів, тому що вони дотримувалися стандартних уявлень про те, як правильно їсти, готувати і поєднувати інгредієнти. Відношення до їжі може змінити людей із радянським мисленням. Вони мають припинити готувати шубу і олів'є. Ну, хочете ви з'їсти круасан на ніч, то з'їжте і заспокойтеся. Вірю, що в України є майбутню, і за допомогою їжі ми можемо його зробити кращим. Якщо у вас є проблема, то потрібно її розділити на ситуацію і емоції. Ситуація - це просто ситуація: згоріла машина, зрадив друг, спізнився на зустріч. Не обов'язково з головою занурюватися у негативні емоції. Особливо безглуздо це робити, якщо ви не можете змінити реальність", - каже Євген.

Шеф-кухар радить ставитися до їжі щоразу як до чогось нового.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клопотенко розповів про харчові вподобання українців

"Запекти, відварити і посмажити - більше ви нічого не зможете зробити з їжею В іншому - готуйте без страху змінюйте правила. Експериментуйте з незвичними підходами та інгредієнтами. Увесь час приготування моїх страв - орієнтовний. Сам перевіряю, чи готова страва, чи ні, не зважаючи на таймер духовки. Більшість температурно-часових режимів у наших духовках взагалі не працює. Якщо дуже боїтеся щось спалити, то нехай згорить. Ви отримаєте досвід і зробите цінні висновки. Наступного разу приготуєте краще", - розповідає Клопотенко.

Сотня черкащан прийшла на зустріч із українським кухарем Євгенієм Клопотенком 13 травня у школі №31. Там він презентував "Збірник рецептур для українських шкіл". "Мій тато зі Шполи, двоюрідна сестра сидить в залі, тому дуже радий опинитися в Черкасах, - каже Клопотенко. - Чому ви не готуєте гречку з кавою? Чому не можна їсти молоко з оселедцем? Чому суп корисний? Діти у Франції не їдять супи і якось живуть. В Амстердамі я куштував молоко з оселедцем. Чому ми так не можемо? Ми не їмо, бо нам роками казали, що так треба. Це все смакові звички. Моя мама їла в школі гуляш, я їв і знову він в меню. Система вже 75 років працює на одних і тих самих правилах".

Зараз ви читаєте новину «"Не готуйте шубу та олів'є" - Клопотенко радить, як позбутися радянського мислення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути