Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2018 14:42

Клопотенко розповів про харчові вподобання українців

Клопотенко розповів про харчові вподобання українців
За словами Євгена Клопотенка, харчові вподобання в тому чи іншому регіоні країни зумовлені його розташуванням. ФОТО: 4mama.ua

Харчові вподобання українців залежать від регіону проживання. На Київщині й Дніпропетровщині найбільше споживають м'яса. На 1 людину там в середньому припадає 64 кг цього продукту. У Миколаївській області особливо полюбляють овочі й баштанні культури. Щороку там скуповується по 160 кг таких продуктів на 1 людину.

"От на Поліссі, наприклад, де більше грибів, ягід, там менше споживають м'яса. Натомість популярні грибні юшки, вареники, особливо з чорницями. У Карпатах та Закарпатті багато вірян. Там особливо ретельно дотримуються постів, тож і популярною є пісна їжа, – цитує кулінарного експерта й дослідника української кухні Євгена Клопотенка 24tv.ua.

На молочні продукти найбільший попит в Чернівецькій області. На 1 людину там припадає по 240 кг молочки. Загалом же в Україні протягом останніх 5-и років споживання молока й молочних продуктів пішло на спад. Причиною тому є скорочення поголів'я корів і зменшення виробництва.

Менше почали вживати цього року українці також цукор і хліб. Майже на чверть по всій країні зросло споживання риби. Збільшився також попит на ягоди й інші плоди.

Щороку в українців зростають витрати на харчування. У 2018-му із сімейного бюджету на їжу відводять більше половини місячної зарплати. Це в середньому по 3 тисячі гривень на людину. Такі дані надають в Держкомстаті.

Зараз ви читаєте новину «Клопотенко розповів про харчові вподобання українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути