Ексклюзиви
субота, 12 серпня 2023 11:35

Намазка з часнику це - бомба. Як приготувати прості закуски до борщу за рецептами Клопотенка

Намазка з часнику це - бомба. Як приготувати прості закуски до борщу за рецептами Клопотенка
Клопотенко розповів, як приготувати апетитні закуски до борщу. Фото: Pixabay

Смак борщу підкреслюють не лише пампушки, але й різні закуски із сала та часнику. Рецептами смачних намазок поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

"Хочу розповісти вам про дві чудові закуски до борщу. Якщо ви не знали, то запечений часник – це вже не зовсім часник. Бо смак часнику після запікання не має майже нічого спільного з сирим часником. Паста з нього чудово смакуватиме з борщем та шматком чорного хліба, - розповів Клопотенко.

Паста із запеченого часнику

Інгредієнти:

часник - 8-10 шт.,

олія - 4 ст. л.,

сіль та перець - за смаком,

грінки для подачі - за смаком,

Приготування:

Часник очистити від сухого верхнього шару. Позрізати верхівки головок, щоб проглядалися білі зубці. Обгорнути кожну головку в фольгу. Запікати годину при 180 градусах. Дістати часник та дати йому охолонути. Вичавити м'якоть в ступку, додати сіль та перець. Розтерти ступкою до отримання часникової пасти. Влити олію і ретельно вимішати до однорідності. Готову закуску подати до борщу разом із грінками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати простий пиріг із куркою: рецепт від Клопотенка

"Ще одна закуска, що ідеально смакуватиме до борщу, з сала із часником. Тут ви можете експериментувати та використовувати спеції до смаку. Головне не зменшувати кількість часнику, бо він надає салу особливого пікантного смаку", - продовжив Клопотенко

Закуска з перетертого сала

Інгредієнти:

сало - 300 г,

часник - 5 зубців,

приправи до салату - 1 ст. л.,

сіль - 1/2 ч. л.,

Приготування:

Очистити сало та часник від шкірки, нарізати шматками й перепустити через м'ясорубку. Всипати спеції та вимішати. Подавати із чорним хлібом.

"Намазка-паста з часнику це бомба! М'яса я не їм, але ось думаю, сало ж не м'ясо", - прокоментував відео-рецепт Vadim Some

Холодний борщ - страва, що освіжає, й особливо популярна влітку. Найсмачнішою виходить із додаванням молодого буряка. А якщо такого немає, можна взяти й торішній.

Зараз ви читаєте новину «Намазка з часнику це - бомба. Як приготувати прості закуски до борщу за рецептами Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути