Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2024 10:14

Налисники з сиром по-одеськи: в чому секрет страви

Налисники з сиром по-одеськи: в чому секрет страви
Налисники з сиром по-одеськи: рецепт Савви Лібкіна Фото: savva-libkin

Якщо ви хочете приготувати саме одеські ароматні налисники з сиром, то запишіть рецепт місцевого шеф-кухаря Савви Лібкіна.

Родзинка страви в тому, що налисники будуть крихітними - на один зуб. Їх спочатк утреба сформувати, а потім запекти з вершковим маслом у духовці.

Він радить звернути увагу на їхній розмір. Для того, щоб налисники вийшли правильного розміру, він радить використовувати для смаження млинців найменшу млинцеву сковорідку діаметром 10 см.

"Можна взяти й велику пательню, але тоді вийдуть не одеські млинці, завбільшки з мізинець, а звичайні російські бліни. Це абсолютно інша страва, що не має відношення до одеської кухні". - запевняє Савва Лібкін.

Налисники з сиром по-одеськи

Інгредієнти

Для тіста

Борошно пшеничне - 170 г

Яйця курячі - 6 шт.

Сметана - 1 ст. л.

Олія соняшникова - 1 ст. л.

Молоко 2,5% - 250 мл

Цукор - 1 ст. л.

Масло вершкове 73% - 50 г

Сіль - 1/4 ч. л.

Для начинки

Сир кисломолочний - 200 г

Ваніль, стручок - 1 шт.

Цукор - 2 ст. л.

Яйце куряче, жовток - 3 шт.

Родзинки - 30 г

Для подачі

Цукрова пудра - 1 ч. л.

Сметана - 50 г

Як приготувати

Готуємо тісто для млинців. Розтираємо яйця, борошно, сметану та цукор доти, доки цукор не розчиниться. Додаємо молоко. У підсумку в нас має вийти рідке однорідне тісто без грудок. Додаємо олію й залишаємо за кімнатної температури на 30-40 хвилин.

Поки тісто вистоюється, можна приготувати сирну начинку. Протираємо жирний сир через сито. Розтираємо його із цукром, насінням половини ванільного стручка і яйцем в однорідну гладку масу. Додаємо вимиті, очищені, попередньо замочені в гарячій воді родзинки. Все добре вимішуємо.

Починаємо робити млинці. Для того, щоб вони вийшли правильного розміру, беремо найменшу млинцеву сковорідку, 10 см у діаметрі. Оскільки до складу тіста входить олія, смажити млинці будемо на сухій сковороді, змастивши її лише перед випічкою першого млинця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як посмажити ідеальні сирники для сніданку: Савва Лібкін розкрив секрет популярної страви

Готові млинці розрізаємо на 4 частини кожен. Викладаємо на мінімлинці по чайній ложці сирної начинки та скручуємо ролом. Дно керамічної форми викладаємо порожніми млинцями, які змащуємо розтопленим вершковим маслом. На них викладаємо млинці із сиром достатньо щільно, постійно змащуючи їх розтопленим вершковим маслом, аби вони не злипалися.

Коли форма буде повністю заповнена млинцями, поливаємо їх зверху топленим вершковим маслом і закриваємо форму кришкою або фольгою. Ставимо у розігріту до 130 °С духовку і витримуємо 50 хвилин, щоб млинці добре протушкувалися, але не засмажилися.

Готувати тонкі млинці дуже просто. Але чомусь вони не завжди вдаються ідеальними. Або взагалі не вдаються.

Важливо дотримуватись пропорцій, хоча багато господинь це роблять "на око". Gazeta.ua підготувала кілька дієвих прийомів, як приготувати відмінні млинці, які з'їдять миттєво. Важливо правильно замішувати тісто, щоб не було грудочок.

Зараз ви читаєте новину «Налисники з сиром по-одеськи: в чому секрет страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути