Холодний борщ - страва, що освіжає, й особливо популярна влітку. Найсмачнішою виходить із додаванням молодого буряка. А якщо такого немає, можна взяти й торішній.
Секретами приготування холодного борщу в youtube поділився кулінар Євген Клопотенко.
"У страву я додав буряковий фреш і літній квас, відварену картоплю, запечений буряк і щавель із мангольдом (невеличкі паростки буряка). Такий холодний борщ із буряка потребуватиме від вас мінімум зусиль, а натомість ви матимете неймовірну страву з насиченим смаком", - сказав Клопотенко.
Інгредієнти:
4 буряки
хлібний квас - 1 скл.
щавель - 1 пучок
1 картоплина
гірчиця - 1 ст. л.
мікс салатів - 80 г
сіль, перець - на смак
Приготування:
Очищений буряк нарізати довільними шматками й вичавити сік. З'єднати фреш із квасом і сіллю. Нарізати кубиком два запечених чи відварених буряки. Те ж саме зробити з відвареною в мундирі картоплею. Змішати овочі в окремій мисці. Нарізати великими шматками салат і щавель без стебел і додати до овочів. Приправити спеціями до смаку. У кожну тарілку, у якій подаватимете холодний борщ, покласти ложку солодкої гірчиці. Додати овочі й зелень. Залити сумішшю бурякового фрешу й квасу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йой, яка смакота - Клопотенко поділився рецептом дорадо з лаймом
Капусняк - відома українська страва, яка з давніх часів подавалася на свята, зокрема й весілля. Головним інгредієнтом є квашена капуста, завдяки якій суп виходить із кислинкою та особливим ароматом. Для страви використовують будь-яку крупу: пшоно, рис, перловку або гречку.
Коментарі