понеділок, 05 липня 2021 18:15

На Івана Купала готують магічні страви - три неймовірні рецепти

Традиційно Івана Купала відзначають в ніч з 6 на 7 липня. З цим днем пов'язано чимало обрядів та традицій. Не оминули вони й стіл. На свято заведено готувати особливі, магічні страви, які привертають вдачу, добробут й здоров'я.

Автор: foodandmood.com.ua
  Галушки подають зі сметаною.
Галушки подають зі сметаною.

Галушки

Інгредієнти:

борошно - 250 г,

яйце - 1 шт.,

масло - 40 г,

сало з м'ясними прошарками - 100 г,

цибуля ріпчаста - 1 шт.,

вода - 40 мл,

сіль - за смаком,

перець чорний мелений - за смаком.

Приготування

Для тіста змішати борошно, яйце, воду, масло та сіль. Вимісити та загорнути його в плівку або пакет. Залишити настоятися 15 хв. Відрізати від нього невеликий шматок та руками розкачати в ковбаску. Розрізати на невеликі шматки однакового розміру. Варити в підсоленій киплячій воді до готовності, приблизно 7 хв. після закипання води. Для засмажки нарізати сало з м'ясними прошарками й цибулю невеликими кубиками. У сковороді обсмажити сало, доки весь жир не витопиться, додати цибулю й готувати до золотистого кольору. У сковороду із засмажкою викласти зварені галушки. Пару хвилин обсмажити їх зі шкварками та цибулею. Поперчити й посолити страву, якщо сало було не солоне. Смачні галушки з салом і цибулею подавати до столу в гарячому вигляді одразу після приготування.

Обітна каша

Інгредієнти:

ячна крупа - 2 скл.,

молоко - 1 л,

масло - 50 г,

цукор - за смаком,

фрукти - за смаком.

Приготування

Молоко налити в каструлю, додати цукор і довести до кипіння. Додати ячну крупу і варити, постійно помішуючи, доки каша не стане густою. Перекласти в горщики й довести до готовності в духовці. Перед подачею полити розтопленим вершковим маслом, прикрасити фруктами.

Вареники з вишнями

Інгредієнти:

борошно - 3 скл.,

вода - 3 скл.,

яйця - 2 шт.,

сіль - за смаком,

вишні - 4 скл.,

цукор - 1/2 скл.

Приготування

З борошна, води, солі і яєць замісити еластичне тісто. Не занадто тонко розкачати його на присипаній борошном поверхні, щоб утримати вишні всередині вареника. Вишні перебрати, помити, видалити плодоніжки й кістки. Перекласти в миску і пересипати цукром. Дати постояти 25-30 хв. Відкинути на сито або друшляк, щоб злити зайвий сік. Вишневу начинку потрібно викласти на кружальця з тіста і скріпити краї. Варити в підсоленій воді впродовж декількох хвилин після того, як вареники спливуть на поверхню. Готові вареники акуратно вийняти з окропу, щоб не розірвати оболонку. Подати до столу разом з процідженим соком і полити розтопленим маслом. Окремо подати сметану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втамовує спрагу та освіжає: як приготувати домашній квас

Холодні супи на піку популярності, особливо у спекотну пору року. Вони корисні, низькокалорійні й освіжають. Основа таких страв - овочі. Іноді додають шинку чи м'ясо птиці. Посипають зеленню та прикрашають свіжими овочами.

Зараз ви читаєте новину «На Івана Купала готують магічні страви - три неймовірні рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути