М'ясо по-східному - апетитна та корисна страва, яка прийдеться до смаку всій родині. Готується просто та швидко. Головне придбати якісний та свіжий фарш, адже від нього залежить 50% успіху.
"В гостях у подруги туркменки скуштувала м'ясо по східному. Смак здивував. Овочі були настільки соковитими, що просто танули у роті", - розповідає Галина Денисяк зі Львова.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 1 кг
цибуля - 3 шт.
баклажан - 4 шт.
помідор - 4 шт.
перець зелений - 4 шт.
томатна паста - 4 ст. л.
олія - 1 ст. л.
вода - 200 мл
зелень - за смаком
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Цибулю натерти на дрібну тертку. Змішати із кілограмом яловичого фаршу. Додати пів чайної ложки солі та стільки ж меленого перцю й перемішати. Овочі нарізати кружечками по 2 сантиметри. Форму для запікання змастити олією. Сформувати із фаршу кульки розміром із волоський горіх й викласти в форму чергуючи із нарізаними овочами. Розмішати томатну пасту в 200 мл води та залити цією рідиною страву. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці годину. Прикрасити дрібно нарізаною кінзою та петрушкою. Страву подавати гарячою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматна фарширована качка на свята: 3 види начинок
Запечена качка – окраса будь-якого святкового столу. Існує безліч рецептів, один із найвдаліших - з додаванням кураги, чорносливу та яблук. М'ясо виходить соковитим, ніжним та пікантним.
Коментарі