Влітку господині активно займаються консервуванням. Але бувають неприємні випадки, коли "щось пішло не так".
Після кількох днів, як закрили банки, кришки на них починають надуватись і зривати, пише glavred.
Домашні заготовки можна врятувати, якщо банки почали зривати через два-три дні після консервування. Якщо ж з моменту приготування минуло близько місяця і вони почали дутись та зривати - ознака наявності у продукті ботулізму.
Якщо у банці є запах бродіння, огірки варто викинути. Ними легко отруїтися.
Як можна врятувати огірки
Спробуйте шматочок огірка на смак. Якщо не відчуваєте, що він перекис, то консервацію можна переробити.
Спершу промийте огірки під проточною водою. Варто використовувати для цього холодну, а не теплу воду. Також рекомендується помити їх у розчині з солі – для цього розчину в одному літрі води вкинути 20-30 г солі.
Далі потрібно, щоб огірки полежали у холодній воді 15-20 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клопотенко показав, з чим готувати на зиму овочеве асорті
Розсіл з банок злийте у каструлю, перекип'ятіть. Потім покладіть огірки у стерилізовані банки. Залийте їх цим маринадом. За 15 хвилин знову злийте і перекип'ятіть. Готовий маринад, який прокипить двічі, можна використовувати для остаточного заливання банок. Додайте чайну ложку оцтової есенції на кожну банку ємністю три літри.
Варто пам'ятати, що зелень і спеції, які клали у банки, доведеться викинути і замінити новими.
Банки закрутити і поставити на зберігання у прохолодне місце.
Другий спосіб
Промити огірки так само, як у першому способі. Перекласти їх у чисті стерилізовані банки і залити новим чистим кип'ятком.
Потім злити кип'яток у каструлю. Додати до води половину порції солі по рецепту, половину порції цукру, якщо він був серед інгредієнтів. Цей розчин прокип'ятити і залити ним банки з огірками.
Взяти таблетки аспірину (ацетилсаліцилової кислоти) і додати по дві штуки на кожну 3-літрову банку з огірками. Таблетки потрібно розтовкти.
Потім закрийте стерилізованими кришками і залиште верх дном. Накрийте ковдрою.
Зараз пік сезону огірків. Багато господинь залюбки їх засолюють чи маринують. Є легкий рецепт огірків по-польськи, за яким хрумкою стравою можна смакувати уже через дві години. Користувачі мережі підтвердили, що рецепт вартий уваги. Огірки виходять дуже смачними.
Коментарі