Любителям пікантних закусок стане в нагоді рецепт маринованої капусти, яку можна їсти зараз або заготовити на зиму.
Така капуста ідеально смакує у бургерах та бутербродах. Також доречно буде додати у вінегрет.
Ця смачна закуска підійде до м'ясних та рибних страв.
Маринована капуста з буряком по-корейськи
Інгредієнти
капуста — 1,5-2 кг;
буряк невеликий — 2 шт.;
часник — 5-7 зубчиків;
вода — 1 л.;
перець горошком — 6-7 шт.;
сіль — 2 ст.л.;
цукор — 100 г;
олія соняшникова — 100 г;
гострий перець мелений — до свого смаку;
оцет 9% — 150 г.
Як приготувати
Помиту капусту нарізаємо невеликими квадратними шматочками. Буряк чистимо, натираємо на великій тертці. Часник ділимо на зубчики та чистимо.
Каструлю з водою ставимо на вогонь, додаємо рослинну олію і решту інгредієнтів, крім оцту. Доводимо суміш до кипіння. Як тільки вода закипить, вливаємо оцет,. Ще раз доводимо до кипіння та вимикаємо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маринована капуста за день: як швидко приготувати осінню закуску
Розсолом, що вийшов, заливаємо подрібнену капусту. Зверху ставимо миску, вантаж і залишаємо на три дні при кімнатній температурі.
Через зазначений час переміщуємо капусту на добу в холодильник, і тільки після цього капуста по-корейськи готова.
Страву можна подавати на стіл, а можна розкласти у стерилізовані банки та зберігати.
Рожеві пелюстки капусти, які користуються популярністю серед покупців на ринку, можна приготувати вдома.
Неймовірно смачний рецепт, за яким готують грузини, сподобається одразу.
Грузини квасять капусту зі свіжою петрушкою, селерою з додаванням великої кількості часнику.
Коментарі