Страви мають бути не тільки смачними, а й красивими. Щоб від одного тільки погляду на неї прокидався апетит. Можна викласти їжу так, що вона нагадуватиме картину. Такої філософії дотримується кухар Денис Комаренко - майстер з майже 20-ти річним стажем
"Якість їжі визначає, наскільки щасливою буде людина, адже, їжа - найдоступніший вид насолоди, - каже цей шеф-кухар столичного гастрокафе "Тарілка". - Мої принципи прості: свіжі продукти, великі порції та домашнє виробництво продуктів".
Інгредієнти:
Лосось - 800 г
Цибуля - 150 г
Вино біле або шампанське - 150 мл
Винний оцет - 40 мл
Масло вершкове - 50 г
Олія - 50 мл
Хліб чорний - 1 великий шматок
Лавровий лист - 1 шт.
Кмин - 1 гілка
Сіль - 10 г
Перець - 2 г
Приготування:
Філе лосося покласти на сковороду з розігрітою сумішшю вершкового масла і олії.
Обсмажити його з двох сторін. Зняти на тарілку. Коли риба охолоне, порізати на тонкі шматки.
Приготувати соус. Обсмажити на вершковому маслі дрібно нарізану цибулю.
Налити винний оцет і шампанське.
Додати лавровий лист і збити це ручним блендером, щоб вийшла емульсія. Соус готовий.
На хліб помастити решту вершкового масла і покласти зверху рибу. Полити соусом.
Коментарі