Запечений лосось можна приготувати на свято або без жодного приводу, просто так. Коли хочеться чогось смачненького та нового. Рибу фарширують в'яленими помідорами, шпинатом та сиром. Для духмяного аромат у у начинку додають суміш італійських трав.
Інгредієнти:
Філе лосося - 380 г
Оливкова олія - 1 ст. л
В'ялені томати - 1/3 склянки (нарізаних)
Шпинат - 3 склянки
Базилік - 1 склянка (нарізану листочків)
Фета - 1/2 склянки
Сіль і перець за смаком
Суміш італійських трав - за смаком
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Жароміцну форму Помастіть оливковою олією.
Приготуйте начинку: в'ялені томати обсушити про зайвої олії, використовуючи паперові рушники. Дрібно наріжте і обсмажте на сковороді 1 хвилину, поки не з'явиться аромат.
Додайте до помідорів промиті листя шпинату і базилік та готуйте все разом ще 3 хвилини, акуратно помішуючи. Вимкніть вогонь і відставте сковороду в сторону.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиріг начиняють рибними консервами та твердим сиром
Додайте до томатів і шпинату подрібнену фету і бажану кількість суміші італійських трав. Перемішайте до однорідної консистенції.
Філе лосося гострим ножем акуратно розріжте філе уздовж, не доходячи до кінця.
Акуратно відверніть верхню частину філе і нафаршируйте рибу начинкою. Поверніть верхню частину філе, закривши начинку. Приправте сіллю і перцем
Перекладіть підготовлену рибу у жароміцних форму і відправте запікатися в духовку на 20-30 хвилин.
Готову рибу перекладіть на блюдо і подавайте з улюбленим гарніром.




















Коментарі