Грушевий штрудель може приготувати кожен. У процесі роботи навіть не треба готувати тісто. Це дуже спрощує всю процедуру. Тісто в рецепті заміняє тонкий вірменський лаваш. Щоб штрудель був не занадто солодким у нього труть лимонну цедру.
Інгредієнти:
груші 2 шт.
сік і цедра одного лимона
цукор 120 г
мелена кориця щіпка
крохмаль 1 ч.л.
яйце 1 шт.
тонкий лаваш 1 шт.
мелені сухарі 100 г
вершкове масло 50 г
цукрова пудра для посипання
Приготування:
Груші помити, видалити шкірку і серцевину з кісточками. Нарізати м'якоть невеликими кубиками.
Перемішати груші з соком і цедрою лимона, корицею, крохмалем і цукром.
Читай також: Печені яблука поливають йогуртово- апельсиновим соусом
Викласти тонкий лаваш на робочу поверхню, змастити половиною збитого яйця і посипати сухарями.
Зверху розкласти маленькі шматочки вершкового масла, потім викласти грушевий начинку.
Сформувати рулет, помістити його на застелений папером деко швом вниз. Змастити яйцем.
Випікати в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору.
Перед подачею штрудель охолодити і посипати цукровою пудрою.
Коментарі