"Цезар" - один із найпоширеніших салатів у світі. При цьому кожен кухар готує його по-своєму, замінюючи одні інгредієнти іншими. У страву кладуть як м'ясо, так і морепродукти. В традиційний рецепт входить: пармезан, куряче філе, яйця, помідори, листя салату, сухарики та соус.
Інгредієнти:
куряче філе - 300 г
пармезан - 150 г
білий хліб - 100 г
листя салату - 200 г
помідор чері - 100 г
зубець часнику
оливкова олія - 3 ст. л.
чорний мелений перець - за смаком,
сіль - за смаком.
яєчний жовток - 1 шт.
гірчиця - 1 ч. л.
лимонний сік - 1 ч. л.
Приготування:
Видалити із хліба кірку, залишений - порізати кубиками. Подрібнений часник обсмажити протягом кількох хвилин на розігрітій оливковій олії. Куряче філе порізати невеликими шматочками й обсмажити разом із часником проятгом 10 хвилин. Присмачити спеціями. Обсмажити на сковороді хліб, до рум'яної скоринки. Доля соусу натерти пармезан на дрібній тертці й змішати яєчний жовток, оливкову олію, гірчицю та лимонний сік. Листя салату порвати середніми шматками. Помідори черрі порізати на половинки. Викласти на салат обсмажене куряче філе. Додати помідори та полити соусом. Зверху потерти пармезаном. Перед подачею додати в салат "Цезар" хлібні сухарики.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили рецепт салату із запеченою капустою
Салат з моркви та сухофруктів впишеться у будь-який фуршет. Його сміливо можна включати до святкового й повсякденного меню.
Коментарі