Літо – найкращий період наситити організм вітамінами. Потрібно їсти якомога більше салатів з овочів. Вони не лише поживні та низькокалорійні, але й не потребують багато часу на приготування.
Салат вітамінний
Інгредієнти:
огірки – 2 шт.
зелений салат – 200 г
бринза – 70 г
редис – 10 шт.
цибуля зелена – за смаком
олія – 3 ст. л.
сік лимона – 2 ст. л.
сіль – за смаком
перець чорний – за смаком
Приготування:
Листя салату помити і порвати руками. Зверху викласти нарізаний кільцями огірок і редис.
Подрібнити зелену цибулю та сформувати з неї наступний шар.
Сир нарізати кубиками та додати до овочів.
Змішати олію, лимонний сік та спеції.
Перед подачею заправити салат соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати максимум вітамінів від свіжої зелені
Салат легкий
Інгредієнти:
помідори - 2 шт.
огірки - 3 шт.
цибуля - 1 шт.
петрушка - 3 гілочки
соєвий соус - 1 ч. л.
олія - за смаком
сіль і перець - за смаком
Приготування:
Нарізати кубиками помідори та огірки, викласти у салатницю. Подрібнити цибулю та петрушку.
Змішати олію і соєвий соус.
Перемішати салат, додати заправку та спеції.
Салат з авокадо
Інгредієнти:
авокадо – 1 шт.
помідор – 2 шт.
огірок – 1 шт.
червона цибуля – 1 шт.
листя салату – за смаком
лимон – 1 шт.
часник – 3 зубчика
петрушка – 1 пучок
оливкової олії – 2 ст. л.
перець та сіль – за смаком
Приготування:
Порвати невеликими шматками листя салату та перекласти у глибоку тарілку.
Нарізати дольками помідори та огірки. Подрібнити цибулю.
Очищене авокадо нарізати тонкими пластинами.
Для соусу подрібнити часник та петрушку. Додати олію та спеції. Далі все збити у блендері, щоб заправка для салату вийшла однорідної маси.
Готовий салат перемішати, викласти у салатницю та полити соусом.
Закуску можна взяти з собою на пікнік, або приготувати на сніданок. Чикеті — смачні бутерброди по-венеційськи. Як інгредієнти використовують м'ясні продукти, рибну нарізку, ікру, паштети, сир та мариновані овочі.
Коментарі